Hazai pályán kikapott, így kiesett a kupából a Kolozsvári „U”

A kékmezes Viitorul Pandurii jutott az elődöntőbe | Fotó: gsp.roAmi nem ment az első osztályú UTÁ-nak az előző fordulóban, sikerült a másodosztályú Viitorul Pandurii csapatának: legyőzte Kolozsváron az Universitatea együttesét a labdarúgó Román Kupa negyeddöntőjében, és ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Szerda estébe nyúlón rendezték meg az egyetlen olyan meccset a legjobb nyolc között, amelyen két 2. ligás csapat állt szemben: a bajnokságban hatodik helyezett Universitatea fogadta a Târgu Jiu „klóncsapatát”, a pontvadászatban nyolcadik helyezett Viitorul Panduriit. Hazai szempontból jól kezdődött a meccs, mert Golan már az első percben vezetéshez juttatta a fekete-fehér mezeseket, és a 69. percig tartották is az előnyt. Ekkor azonban egyenlítettek a vendégek, majd miután a 75. percben Luchin kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a kolozsváriak, a vendégek újabb két góllal megpecsételték az Univeristatea sorsát.

Román Kupa, negyeddöntő:
Kolozsvári Universitatea (2. Liga)–Viitorul Pandurii Târgu Jiu (2. Liga) 13, gólszerzők: Golan (1.), illetve Țegle (69.), Paraschiv (78. és 86.).
Petrolul Ploiești (2.)–Astra Giurgiu 0–3, gólszerzők: Merloi (50.), Krpic (61., 11-esből), Wuthrich (81.).
A Dunărea Călărași (2.)–Bukaresti Dinamo meccset csütörtökön játsszák.
Keddi eredmény: Chindia Târgoviște–Craiovai Universitatea 0–1.

Kapcsolódók

Kimaradt?