Negyeddöntőkkel folytatódik a Román Kupa – Vajdahunyadon játszik a CFR

A csoportkörből továbbjutott hét élvonalbeli és egy másodosztályos labdarúgó-együttes részvételével a negyeddöntőkhöz érkezett a Román Kupa aktuális szezonja. A mezőny egyetlen Liga 2-es csapata, a Vajdahunyadi Corvinul már kedden pályára lép, ráadásul a SuperLiga playoff-jában szereplő Kolozsvári CFR-t fogadja 19.30 órától.

Ismeretes, hogy a Corvinul hiába szerepel a másodosztályos bajnokság felsőházi rájátszásában, nincs feljutási joga. Emiatt is összpontosít a Román Kupára, ahonnan akár nemzetközi szereplést is kivívhat. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) alapján a hunyadiak korábban 1988-ban játszottak kupanegyeddöntőt, de akkor 4-2-re kikaptak a Dinamótol. A CFR történetében nem a negyeddöntő jelentette a „csúcsot”, hiszen ötször a fináléig menetelt a fellegávri együttes, négyszer pedig el is hódította a serleget. A sportági szövetség érdekességként kiemelte, hogy a Corvinult edző Florin Maxim 2018-ban épp a CFR-t edző Adrian Mutu mellett volt másodedző a Voluntarinál.

A CFR pénteken 1-1-es döntetlent ért el a Sepsi OSK ellen a bajnokságban | Fotó: Kolozsvári CFR/Facebook

És ha már Voluntari, az Ilfov megyei csapat szintén a legjobb nyolc közé jutott. Szerdán 18 órától a FCU Craiova vendége lesz. Ezt a meccset követi 21 órától a Kolozsvári Universitatea–FC Hermannstadt összecsapás, majd pedig csütörtökön 19.30 órától a Craiovai Universitatea fogadja a Galaci Oțelult.

Emlékezetes, hogy a Voluntari edzője, Florin Pârvu játékosként 2003-ban a Dinamóval nyert kupát, ugyanakkor az FCU Craiova mesterének, Nicolo Napolinak Olasz Kupája van, még 1990-ből, amikor a Juventus játékosa volt.

A nyolcaddöntős mezőny tagjai közül nem csak a CFR nyert korábban Román Kupát, a Voluntari 2017-ben volt sikeres, majd 2022-ben a döntőben kapott ki. A Kolozsvári U kupagyőzelmét 1965-ben ünnepelték, ugyanakkor 2015-ben és 2023-ban fináléba jutottak. Döntőt a Hermannstadt is játszott, még 2018-ban. Az Oțelul 2004-ben szerepelt a fináléban, a Craiovai Universitatea viszont összesen tízszer menetelt a döntőig, amely közül hetet meg is nyert.

A negyeddöntőkben a továbbjutás egyetlen meccsen dől el. A nyári Európa-bajnokság miatt az elődöntőket a tervezettnél egy héttel korábban, azaz április 17-én rendezik, majd május 15-én Szebenben lesz a finálé.

Az már korábbról ismert, hogy a Corvinul–CFR csata továbbjutója az FCU–Voluntari találkozó győztesével játszik majd, míg a Craiovai Universitatea–Galac meccs nyertese a Kolozsvári U és a Hermannstadt közötti összecsapás továbbjutójával vív a döntőért.

Román Kupa, negyeddöntők

  • Vajdahunyadi Corvinul–Kolozsvári CFR (kedd, 19.30 óra)
  • FCU Craiova–FC Voluntari (szerda, 18 óra)
  • Kolozsvári Universitatea–Hermannstadt (szerda, 21 óra)
  • Craiovai Universitatea–Galaci Oțelul (csütörtök, 19.30 óra)

Román Kupa, elődöntők

  • Vajdahunyadi Corvinul/Kolozsvári CFR–FCU Craiova/FC Voluntari
  • Craiovai Universitatea/Galaci Oțelul–Kolozsvári Universitatea/Hermannstadt
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?