FRISSÍTVE: A klub elfogadta Mutu lemondását, ideiglenes szakvezetésre bízzák a CFR-t

Adrian Mutu nem tudja feldolgozni a Román Kupa-negyeddöntőben elszenvedett megaláztatást, ezért szerdán benyújtotta a lemondását. A Kolozsvári CFR vezetőedzőjévé januárban kinevezett ex-válogatott sportoló döntését hivatalosan még nem erősítette meg az élvonalbeli futballklub, de sajtóhírek szerint a vezetőség már az utódját keresi. FRISSÍTÉS: A klub koraeste jelentette be a szerződésbontást, és azt is közölték, hogy ideiglenesen „házon belül” oldják meg a csapat szakmai irányítását.

„Beadtam a felmondásom. Egész éjszaka gondolkodtam, de nem tudok túljutni ezen a megaláztatáson. Nekem más a mentalitásom, az enyém egy győztesé” – nyilatkozta Mutu a Fanatik.ro-nak. A Kolozsvári CFR élvonalbeli együttesének 45 éves szakembere már a Vajdahunyadi Corvinul ellen kedd este 4-0-ra elveszített mérkőzés után kilátásba helyezte távozását, kiemelve, hogy az emberhátrányuk nem mentség arra, ami a Román Kupa negyeddöntőjében történt és szerinte nem fog tudni megbocsátani a játékosoknak.

Fotó: CFR/Facebook

Mutu szerdán a Fanatiknak azt mondta, hogy koradélben tette le Cristian Balaj asztalára a lemondási papírt, és várja, hogy a tulajdonos Nelu Varga jóváhagyja azt. „Túl nagy volt a megaláztatás, amit a bajnoki mentalitásom nem tud feldolgozni. Szeretném, hogy a Kolozsvári CFR továbbra is sikeres legyen, de a Corvinul elleni meccsen látottak alapján ez nehéz. (…) Sajnálom, hogy így alakult, de egyszerűen nem tudom elfogadni, ami a Román Kupában történt. Ellenkezne az elveimmel” – fogalmazott.

Adrian Mutu, mint ismeretes, január végén érkezett a fellegváriakhoz Andrea Mandorlini helyére, de nem sikerült versenyben tartania a csapatot a bajnoki címért folytatott harcban, most pedig még a Román Kupából is kiejtette őket egy másodosztályos csapat.

Mutu távozását hivatalosan még nem jelentették be, de a Gsp.ro úgy tudja, hogy a klubvezetés elfogadja a lemondását és visszahívják Mandorlinit edzőnek.

FRISSÍTÉS: A klub szerda koraeste jelentette be hivatalosan is Mutu távozását. Közösségi oldalukon köszönték meg az eddigi munkáját, és közölték, hogy elfogadták a lemondását. Emlékeztettek arra, hogy Mutu tizenegy mérkőzésen irányította a fellegvári csapatot, amelyből öt találkozót megnyertek, három alkalommal pedig döntetlent jegyeztek.

Mandorlini különben már Kolozsváron van, de visszatérését hivatalosan nem jelentette be a CFR. Egy külön közleményben azt írták, hogy klubon belül biztosítják ideiglenesen a csapat szakmai irányítását. Hangsúlyozták, a feszült pillanatok mutatják meg, hogy erősek és képesek talpra állni. „Ez korábban már sikerült, most is így lesz” – üzenték. Hozzátették: egy szerencsétlen eset még nem jelenti, hogy elveszítették volna a háborút. „Dolgozni fogunk, talpra állunk és folytatjuk a harcot a SuperLiga playoff-jában. Ezért a következő időszakban a klubunk szakmai stábja biztosítja ideiglenesen a csapat irányítását” – jelentették be.

A Sport.ro beszámolója alapján Mandorlini este a Kolozsvári U és a Hermannstadt közötti Román Kupa-negyeddöntőt követte figyelemmel a Szamos-parti arénából, ugyanakkor úgy tudni, hogy az olasz továbbra is a CFR-nek dolgozik játékosmegfigyelőként.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?