Adrian Mutu megérkezett Kolozsvárra; elszántságot és odaadást ígér a CFR edzőjeként

Szerda koradélután hivatalossá vált, hogy Adrian Mutu irányítása mellett folytatja szerepelését a Kolozsvári CFR élvonalbeli labdarúgócsapata.

Fotó: Kolozsvári CFR

Andrea Mandorlini edző menesztését, és az egykori román válogatott játékos kinevezését már vasárnap este bejelentette Ioan Varga klubtulajdonos, de az olasz szakemberrel történő szerződésbontás időigényesnek bizonyult. Szerdára sikerült „elbúcsúzni” tőle, hogy ezzel párhuzamosan megállapodást kössenek Mutuval.

Mandorlini sorsát, mint ismeretes, a Botoșani vendégeként vasárnap elszenvedett 1-0-s vereség pecsételte meg, bár a sportsajtó már hosszú ideje számított a távozására. A klub közösségi oldalán köszönte meg a munkáját: 27 mérkőzés során 11 győzelmet, 9 döntetlent és 7 vereséget jegyzett a fellegvári együttes. A hazai élvonalbeli bajnokság alapszakaszában 22 forduló után a második helyen áll, de már tizenegy pont a hátránya a listavezető FCSB-hez képest.

Mutu, ahogyan már beszámoltunk róla, decemberben távozott a Neftci Baku gárdájától. Szerdai bemutatásakor a CFR kiemelte, hogy játékosként és edzőként is rengeteg tapasztalatot gyűjtött. Ezt kamatoztatva indulnak most el közösen egy új úton, de ugyanazokkal a célokkal, amelyeket a szezon elején megfogalmaztak. „A teljesítmény összetalálkozik a tapasztalattal, a közös vágyak pedig megingathatatlan céllá változnak. Úgy fejezetet nyitunk, amely során a szakvezetést Románia valaha volt egyik legnagyobb labdarúgójára bízzuk” – köszöntötte a 45 éves edzőt a klub.

Mutu azt üzente, hogy az elszántság és az odaadás lesz az „új történet” alapeleme. „Eljött az ideje, hogy minden tudásomat bevessem az elmúlt esztendők legeredményesebb romániai csapatának szolgálatában” – hangsúlyozta.

A Kolozsvári CFR a SuperLiga soron következő 23. fordulójában hétfőn fogadja a Voluntari gárdáját.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?