Kereterősítési lázban a SuperLiga mezőnye; a CFR szenzációs igazolásokat ígér

A Kolozsvári CFR új szerzeményétől hangos a hazai sportsajtó, mert bár a futballklub hivatalosan még nem jelentette be a leszerződtetését, a fellegvári együttes főrészvényese, Ioan Varga a Fanatiknak már beszámolt Omar El Kaddouri leszerződtetéséről.

Fotó: PAOK

A Belgiumban született, marokkói válogatott támadó középpályás legutóbb a Răzvan Lucescu edzette PAOK Szalonik gárdáját erősítette Görögországban, de előtte az olasz élvonalban többek között a Nápoly mezét is magára öltötte. A belga Anderlecht futballakadémiájában nevelkedett, új klubja pedig valódi sztárként tekint rá, holott az elmúlt bő félévben nem lépett pályára és pályafutása során többször is sérülések gátolták pályára lépését.

„El Kaddouri valóban egy nagy dobás. Szerintem ő a legjobb játékos, aki az elmúlt években a romániai bajnokságba érkezik. A SuperLiga nem látott hozzá hasonló futballistát” – áradozott a 33 éves légiósról Ioan Varga, a CFR tulajdonosa a Fanatiknak. Úgy véli, hogy „szuper” labdarúgót igazoltak, de további „szenzációs” szerződéskötést is ígér, mert mint mondta: a bajnoki címre pályáznak és ennek érekében olyan erősítést terveznek a keretükön, amilyenre még nem volt példa a hazai labdarúgásban.

A sportsajtó információi szerint bár El Kaddouri szabadon igazolható futballista, a három évre szóló leszerződtetéséért a CFR 1,2 millió eurót fizet.

A hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alapszakaszának élén telelő, így a CFR egyik fő riválisának számító FCSB eddig Baba Alhassant és Luis Phelipét szerződtette le, előbbi a Hermannstadt, utóbbi a Poli Iași gárdájától érkezett. Arról már beszámoltunk, hogy a fellegváriaktól a Rapidhoz igazolt Ermal Krasniqi, ugyanakkor további két légióssal is erősített a giulești-i gárda Borisav Burmaz és Florent Hasani személyében. Külföldi futballistát igazolt a Craiovai Universitatea, a Hermannstadt és a Kolozsvári Universitatea is.

Az UTA azon csapatok közé tartozik, amelyik nem utazott el külföldre edzőtáborozni. Aradon készülnek a bajnokság folytatására, edzőmérkőzéseiketpedig Magyarország játsszák majd: január 10-én Makón találkoznak az Ajka együttesével, majd január 13-án Budapesten gyakorolnak a Honvéddal. Mircea Rednic edző péntek délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy tárgyalnak futballistákkal, de több mint öt játékost nem fognak igazolni. „Nem akarok csak azért játékost hozni, hogy minden áron legyen konkurencia valamelyik poszton” – mondta, elárulva hogy egy román kapust és egy szintén hazai csatárt szeretne leszerződtetni. A szakember beszélt arról az ajánlatról is, amit a belga Standard Liege-től kapott. Elismerte, hogy elgondolkozott rajta, hiszen korábban már ért el sikereket azzal a gárdával, amellett, még lakása is van Belgiumban, továbbá belga állampolgársága is van. Jó érzi viszont magát az UTA-nál, ki akar tartani az aradiak mellett és végig akarja vinni az elkezdett projektet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?