SuperLiga: „Felnégyelte” ellenfelét a CFR a kolozsvári derbin

Kiütéses győzelemmel zárta a 2024-es esztendőt a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata. A fellegváriak ráadásul épp a városi rivális Kolozsvári Universitateát „alázták meg” csütörtök este az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának 21. fordulójában.

A kolozsvári derbi nem pusztán a pontokról szól, ez egy presztízscsata is egyben, amely ezúttal mintegy 11 ezer szurkolót vonzott a fellegvári stadionba. Voltak viták a meccs előtt, az „egyetemisták” szerint ugyanis a házigazdák mindent elkövettek annak érdekében, hogy minél kevesebb „vörös sipkás” drukker jusson belépőjegyhez.

A végeredmény láttán, utólag talán nem is bánták, hogy nem látták élőben a játékot, amelyet jobbára a CFR uralt. Andrea Mandorlini edző tanítványai már a második percben megszerezték a vezetést Mihar találatával, majd egy érvénytelenített U-gólt követően Bîrliga növelte a házigazdák előnyét.

Emlékezetes, hogy a bajnokság idei szezonjában korábban augusztusban a CFR 4-3-ra nyert az U vendégeként. A négy gólt most is kipiálták a fellegváriak, hiszen a második félidőben Otele duplázott (77. perc, 87. perc). A vendégek részéről válasz nem érkezett, így a CFR 4-0-ra győzte le az Universitateát. Ez azt jelenti, hogy az összetett élén 44 ponttal telelő FCSB mögött második helyen álló CFR 36 pontról várja a jövő évi folytatást. Két pont az előnye a Craiovai Universitatea előtt és hárommal előzi meg a Rapidot.

A kolozsvári rangadókra jellemző puskaporos hangulat amúgy már meccs előtt tapasztalható volt, olyannyira, hogy még a hatóságokat is riasztották a fellegvári stadionhoz, amikor a terepszemle során egy füstbomba-gyanús pirotechnikai eszközre bukkantak egy beton járólap alatt elrejtve. A CFR közleménye alapján a szakhatóság eltávolította a helyszínről a robbanószert és vizsgálatot indított. Az AS.ro úgy tudja, hogy egy távolról beizzítható, meggyszínű füstbomba volt, amelyet a Kolozsvári Universitatea ultráinak fenntartott lelátói részen rejtettek el. Feltételezhetően provokáció céljával. Ugyanakkor a DigiSport információi szerint, szintén a meccs előtt a csendőrök is összetűzésbe kerültek a házigazdák ultráival, és még könnygázt is bevetettek amikor a stadionon kívül verekedés tört ki.

A rangadó alkalmával amúgy több mint háromszáz csendőrt rendeltek ki a helyszínre, a Kolozsvári Universitatea pedig a meccs napján arra kérte a szurkolóit, hogy ne reagáljanak az esetleges provokációkra.

SuperLiga, alapszakasz, 21. forduló

  • FCU Craiova–Petrolul Ploieși 2-0
  • Poli Iași–FCSB 1-3
  • UTA–Craiovai Universitatea 2-2
  • Konstancai Farul–Rapid 0-0
  • Hermannstadt–Sepsi OSK 1-1
  • Kolozsvári CFR–Kolozsvári Universitatea 4-0
  • Galaci Oțelul–FC Botoșani (péntek, 17.30 óra)
  • Dinamo–Voluntari (péntek, 20.30 óra)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?