Román kupa - Óriási vajdahunyadi siker a CFR ellen: négygólos győzelemmel elődöntős a Corvinul

Nagy meglepetésre kiütéses győzelmet aratott a román kupa negyeddöntőjében a másodosztályú Vajdahunyadi Corvinul. Florin Maxim csapata 4–0-ra győzte le hazai pályán a Kolozsvári CFR-t.

Elkezdődtek a román kupa negyeddöntőinek küzdelmei kedd este. Az első mérkőzésen a Liga 2 idei egyik meglepetéscsapata, a Vajdahunyadi Corvinul fogadta a Kolozsvári CFR-t.

A SuperLiga rájátszását nem kezdte meggyőzően a kolozsvári csapat. Velük ellentétben a Corvinul esetében rendkívül jól sikerült szezonról beszélhetünk. Bár a vajdahunyadi csapat a másodosztály legjobbjai közt szerepel, nincs feljutási joga.Fotók forrása: Vajdahunyadi Corvinul Facebook-oldalaA mérkőzést zsúfolásig telt nézőtér előtt jól kezdte a Corvinul. Tűzijáték alapozta meg a hangulatot az első percekben, jelezve ezzel, mennyire fontos a hazaiaknak a találkozó. Bár az első tíz percben nem születtek helyzetek, hamarosan felforrósodtak a kedélyek. Takszidisz az oldalvonal mellett bal kézzel arcon találta vele szabálytalankodó ellenfelét. A mozdulatot piros lappal büntette Iulian Dima játékvezető, ezután szinte a teljes meccset emberhátrányban kellett lejátszaniuk a kolozsváriaknak.

Jelentősen változtatott az erőviszonyokon az eset. A CFR számára egyébként sem volt lebecsülendő ellenfél a fehér mezben játszó hazai csapat, az osztálykülönbség ellenére sem. Mezőnyben el is kezdte látványosan irányítani a meccset a Corvinul, az első nagy helyzetek viszont így is a vendégek előtt adódtak.A vajdahunyadiak könnyelműsége után Michael léphetett ki ziccerben, Lefter kapus viszont védeni tudott. Az ezt követő szögletből Muhar a felső lécre fejelte a labdát, a védők pedig végül fel tudtak szabadítani. Igyekezett reagálni a CFR helyzeteire a hazai csapat, több veszélyes akciót is vezetett a szélen.

Egyik szögletük után Lică a kapu közeléből, ígéretes helyzetből lőtte méterekkel fölé a labdát. Nem sokkal később már pontosabban célzott a vajdahunyadiak játékosa. Egy újabb szöglet után a tizenhatoson belülről lőhetett tiszta helyzetből, a labda pedig utat talált a hálóba. Ezzel a félidőben 1–0-ra vezetett a Corvinul.

A második játékrészt szintén a hazaiak kezdték jobban. Ennek gyorsan meg is lett az eredménye. Egy gyors ellentámadást követően Marius Coman érkezett középen jól a begurított a labdára és magabiztos befejezéssel megszerezte csapata második gólját.

Ekkor már igazán rosszul nézett ki a CFR helyzete, a következő percekben sem tudtak helyzeteket kialakítani a kolozsváriak. Továbbra is az emberelőnyben játszó vajdahunyadiak mozogtak jobban a pályán.A 67. percben bevitte a kegyelemdöfést a Corvinul. Pârvulescu távolról szerzett óriási gólt, lökete a bal felső sarokban kötött ki, esélyt sem hagyva Sava kapusnak. Ezt követően már nem lehetett kérdés a vajdahunyadiak történelmi továbbjutása.

A mérkőzés utolsó percében feltette a pontot az i-re a hazai csapat, egy szabadrúgásból érkező beadás után Pop fejelt a kapuba, beállítva ezzel a valószínűleg kevesek által várt 4–0-s végeredményt. Ezzel a győzelemmel a Corvinul jutott a román kupa elődöntőjébe.

Vajdahunyadi Corvinul – Kolozsvári CFR 4–0 (1–0)

Vezette: Iulian Dima

Sárga lapok: K. Keita (14.), P. Mamic (42.)

Piros lap: Panagiotisz Takszidisz (10.)

Gólszerzők: Viorel Lică (43.), Marius Coman (51.), Nicolae Pârvulescu (67.), Ionuț Pop (90+2.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?