Labdarúgó Szuperliga – Pontosztozkodás az erdélyi rangadón

Egy-egy gól esett mindkét oldalon a Sepsi OSK – Kolozsvári CFR felsőházi rájátszás-mérkőzésen pénteken késő este. A Bernd Storck vezette hazaiak hiába vezettek már kilenc perc játék után, előnyüket nem tudták megtartani, a vasutasok még az első játékrészben egalizáltak.

Mindkét együttes a felsőházi mérlegének javításának reményében lépett pályára a péntek esti találkozón. Az első fordulót ugyanis mindketten vereséggel abszolválták, azzal a különbséggel, hogy a kolozsváriak az otthonukban maradtak pont nélkül a Craiovával szemben, míg a háromszékiek a FCSB vendégeként szenvedtek vereséget. Egyébként mindkét találkozó végeredménye 2–1 lett.Fotók: Sepsi OSK Facebook oldala A válogatott szünetben mindkét együttes pályára lépett egy-egy előkészületi mérkőzésen, a vasutasok a liga 2-es Dési Unireát győzték le 1–0-ra, míg a Sepsi a másodosztály felsőházában érdekelt FK Csíkszereda otthonában gyakorolt és nyert 2–1 arányban.

Lassan gyülekeztek a nézők nagypéntek estéjén, igaz, szűk negyed órával a kezdés előtt sokan még a szomszédos sportcsarnokban drukkoltak a Sepsi SIC kosaras lányainak az Arad elleni bajnoki elődöntő mérkőzésen. A zöld-fehér hölgyek kikaptak, ám az időközben szépen megtelő széksorokban helyet foglaló OSK-rajongók jobb eredményben reménykedtek.

Nem sokat teketóriáztak a csapatok, alaposan egymásnak estek és már az első percekben több gólveszélyes helyzet adódott mindkét kapu előtt. Az 5. percben Ștefănescu húzott befelé a jobb oldalon, majd lőtt jó 18 méterről alig a bal kapufa mellé. A vendégek fordulásból Keita révén veszélyeztettek, ám Niczuly a helyén volt az ötösről leadott próbálkozásnál. A 9. minutumban Ștefănescu kapott remek labdát Kallakutól az ötös jobb sarkánál, nem sokat teketóriázott, kilőtte a hosszú sarkot (1–0).

Negyed óra elteltével Deac célozta meg kissé balról a bal alsót jó húsz méterről, ám Niczuly fogta a lövést. A 21. percben szöglethetz jutottak a vendégek, Deac jobb oldalról tekerte be a labdát, amit Matija Boben a jobb alsó sarokba fejelt (1–1). Kezdődhetett minden elölről. A 28. percben Tahcidis kínálta meg Niczulyt mintegy 20 méterről, ám a hazai hálóőr magabiztosan fogta a középre érkező labdát.A 33. percben nagy hazai lehetőség maradt ki, Ștefănescu bal oldalról elvégzett szabadrúgása jól szállt a kapu elé, Ciobotariu azonban nem tudta a hálóba pofozni a játékszert. A következő percben Keita lőtt veszélyesen, de mellé szállt a próbálkozása. A 39. percben Birligea elől mentett nagyot Niczuly Roland.

Tahcidisz Ninaj lábáról léc fölé vágódó lövése volt az első említésre méltó esemény a második félidőben, mindez az 54. percben történt. Alaposan visszavett a két csapat, ennek megfelelően a színvonal is nagyot esett az első játékrészhez képest. A kapuk alig forogtak veszélyben ellenben több szabálytalanság borzolta a nézők idegeit. Különösen Deac járt élen a durvaságban, a sokadik belépője nyomán járt neki a sárga lap, a 72. percben pedig hatalmas füttyszó mellett vonult le cserére. Ám ezelőtt még feljegyezhettük az OSK 68. percben látott helyzetét, Ștefanescu jobb oldali szögletét Kullaku fejelte a hosszú sarok mellé éppen csak.

A 77. percben Aganovic szúrta rá, de mellé szállt a próbálkozása, ha nem is sokkal. A 79. percben Manea perdített estében kapura egy bal oldali beadás után, ám Niczuly magabiztos volt. A 84. percben Alimi durrantott fölé, a találkozót pedig Niczuly bravúrja zárta a hosszabbítás pillanataiban. A hazai hálóőr Avounou 20 méteres löketét ütötte ki a léc alól a jobb felső saroknál. Több eseményre nem maradt idő, pontosztozkodással zárult az erdélyi rangadó. Ezzel az OSK maradt a hatodik helyen, míg a CFR egyet előrelépve a harmadik, igaz az aranyérmes álmokról alighanem végképp le kell mondani a Szamos partján.

A folytatásban a CFR-re a jövő kedden Vajdahunyadon vár Románia Kupa negyeddöntő találkozó, majd a bajnokságban a Rapidhoz utaznak április 6-án. A Sepsi a harmadik játéknapon ismét hazai környezetben játszhat, a Konstancai Farul lesz az ellenfele, szintén 6-án.

Labdarúgó Szuperliga, felsőházi rájátszás, 2. forduló
Sepsi OSK – Kolozsvári CFR 1–1 (1–1)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna 5797 néző
Vezette: Gaman George Cătălin, asszisztensek: Tunyogi Ferenc, Ciprian Florin, Dansa
Gólszerzők: Marius Ștefănescu (9.), ill. Matija Boben (21.)
Sárga lap: Camora (47.)
Sepsi OSK: Niczuly Roland – Darius Adrian Oroian (Bogdan Florin Otelița, 62.), Denis Ciobotariu, Kecskés Ákos, Branislav Ninaj, Florin Bogdan Ștefan (Andreș Mihai Dumitrescu, 61.), Nicolae Ionuț Paun (Adnan Aganovic, 75.), Sherif Kallaku (Pavol Safranko, 82.), Varga Kevin (Isnik Alimi, 62.), Marius Ștefănescu, Gabriel Debeljuh Vezetőedző: Bernd Stork
CFR: Sava – Manea, Boben, Mogoș, Camora – Muhar, Kader Keita, Tahcidisz (Avounou, 82.) – Deac (Fica, 86.), Birligea (P. Michael, 72.), Otele. Vezetőedző: Adrian Mutu

A forduló további programja
Március 30., 21:00
Universitatea Craiova – Bukaresti Rapid
Március 31., 21:00
Konstancai Farul – FCSB

A play-off állása:

1.

FCSB

1

1

0

0

2-1

1

35

2.

Universitatea Craiova

1

1

0

0

2-1

1

28

3.

Kolozsvári CFR

2

0

1

1

2-3

-1

28

3.

Bukaresti Rapid

1

0

0

1

1-2

-1

28

5.

Konstancai Farul

1

1

0

0

2-1

1

25

6.

Sepsi OSK

2

0

1

1

1-2

-1

23

 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?