Valóra váltották az álmot a vajdahunyadiak, a Corvinul nyerte a Román Kupát

Hosszabbítás után, büntetőkkel nyerte meg a Vajdahunyadi Corvinul a labdarúgó-Román Kupát. A másodosztályos csapat az élvonalbeli Galaci Oțelult győzte le szerda este a szebeni döntőben, és ezáltal nem csak a serleget emelhette a magasba, hanem az Európa Liga-szereplést is kiharcolta.

Ahhoz persze még majd a licenszet meg kell kapniuk az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA), de az erdélyi csapat egyelőre történelmet ünnepel, a kupa elhódításával valóra váltották az álmukat.

Florin Maxim edző együttese a 2-2-es rendes játékidő után szétlövésekkel múlta felül Dorinel Munteanu moldvai legénységét. Fordulatos, helyenként drámai találkozó volt, amely során a galaciak kétszer is vezettek, de Rusesevic (27. perc) akciógóljára Coman (38. p.), majd pedig a büntetőből szerzett találatára (58. perc) Manolache (74. perc) válaszolt. A hosszabbítás során nem esett gól, a tizenegyeseket pedig a Corvinul lőtte hatékonyabban (3-2).

A Vajdahunyadi Corvinul története során először nyerte meg a Román Kupát, ráadásul másodosztályos csapatként győzött a döntőbe, ami a torna története során korábban csak négy Liga 2-es együttesnek sikerült.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?