Ölben vitte le sérült ellenfelét a holland bronzérmes cselgáncsozó

Ölben vitte le sérült ellenfelét a holland Sanne van Dijke a női 70 kilogramm hétfői bronzmérkőzése után a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon – írja az MTI.

A harmadik helyért kiírt csata második percében a japán Tanaka Siho egy dobás következtében térdsérülést szenvedett, és sántikálva feladta a meccset, mire az olimpiai harmadik Van Dijke felkapta őt, és a karjában vitte oda az orvosokhoz.

A súlycsoport döntőjét két horvát dzsúdós vívta, és Barbara Matic végül megvédte címét Lara Cvjetko ellen. A férfi 90 kilóban Davlat Bobonov diadalmaskodott, megszerezve a házigazda üzbégek első érmét a vb-n. A 32 között Tóth Krisztiánt búcsúztató spanyol Tristani Mosakhlishvili az ötödik helyen zárt, mivel a bronzcsatában kikapott az olimpiai bajnok georgiai Lasa Bekauritól.

Eredmények:
férfiak: 90 kg, világbajnok: Davlat Bobonov (Üzbegisztán) 2. Christian Parlati (Olaszország) 3. Luka Maisuradze (Georgia) és Lasa Bekauri (Georgia) ...Tóth Krisztián és Nerpel Gergely helyezetlen
nők: 70 kg, világbajnok: Barbara Matic (Horvátország) 2. Lara Cvjetko (Horvátország) 3. Niizoe Szaki (Japán) és Sanne van Dijke (Hollandia) ...Gercsák Szabina helyezetlen

Nyitókép forrása: Twitter/Eurosport

Kapcsolódók

Kimaradt?