Kezdődik a Multisport Triathlon Világbajnokság Marosvásárhelyen

A hivatalos megnyitót a marosvásárhelyi várban tartják vasárnap 18 órától.

A megmérettetésen négy versenyszámban tartanak világbajnokságot: cross-duatlonban, cross-triatlonban, standard duatlonban és sprint-duatlonban, továbbá a főversenyszámok mellett további kettőt is megtartanak, a Drakula Night Futást és a Drakula Night Úszást. Ez lesz a Marosvásárhely által valaha megszervezett legnagyobb nemzetközi sportesemény, ahol június 5. és 12. között több mint 40 országból csaknem 1100 versenyző küzd a világbajnoki címekért.

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere korábban úgy nyilatkozott, a város és a megye a legjobb arcát fogja nyújtani az ideérkező országok képviselői számára. Hozzátette, az esemény jelentős bevételeket hoz majd a város és a megye részére.

„Megtisztelő, hogy Marosvásárhely lesz a házigazdája ennek a rendezvénynek, gratulálok a szervezőknek. Ezáltal megmutathatjuk magunkat a nagyvilág számára, bízom benne, hogy az idelátogatók egy része később majd visszatér a városba turistaként” – jelentette ki a héten tartott sajtótájékoztatón a városvezető.

Péter Ferenc, a Maros megyei tanács elnöke szintén kifejtette, a sportturizmus jó üzlet, az egyik legjobb reklámhordozója a megyének. Hozzátette, a tanács nemcsak pénzösszeggel támogatta a rendezvény sorozatot, hanem engedélyezte, hogy a Transylvania Motorringen kerüljön sor a standard duatlon versenyszámra, amelyik az egyik legnépesebb próba lesz a Multisport Triathlon Világbajnokságon.

Vlad Stoica, a román triatlon szövetség elnöke közölte, a szakszövetség két érmet remél a 28 tagú hazai csapattól, egyet az ifjúsági-, egyet pedig az elit kategóriában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?