A Sprint Duatlon Világbajnokság versenyeivel zárult a Transylvania Triatlon Fesztivál

Marosvásárhely központjában közel 400 sportoló vett részt a Transylvania Triatlon Fesztivál utolsó versenyén. Az Elit kategóriában a váltóversenyt Belgium nyerte, Olaszország a második, míg Franciaország a harmadik helyen végzett.

A junioroknál Olaszország állhatott a dobogó legfelső fokára, Belgium lett a második, míg Románia számára bronzérmet szerzett az Alisia Perjoiu és Carol Popa alkotta duó. A para-duatlonban Románia képviselői, Arian Notrețu és Octavian Ilina szerezték meg kategóriájuk első helyét, míg a saját korosztályában a marosvásárhelyi Kovács Szabolcs végzett az első helyen.

Az utolsó napon a román sportolók által szerzett világbajnoki érmek jelentősen hozzájárultak Románia jó szerepléséhez – nyilatkozta a helyi sajtónak Vlad Stoica, a Román Triatlon Szövetség vezetője. Kifejtette, elégedett a sportolók teljesítményeivel, hiszen az érmek mellett is jó eredményeket értek el a versenyzők.

Fotó: Transylvania Triatlon Fesztivál/Facebook

Hozzátette, az idei világbajnokságon a versenyek színvonala magas volt, az olasz, a belga, valamint a francia küldöttség is komoly ellenfélnek bizonyult. Hangsúlyozta, az elkövetkező időszakban fontos lesz továbbra is, hogy a román sportolók fejlődjenek, hiszen a cél az, hogy egyre inkább versenyképesek legyenek.

Közölte azt is, hogy a résztvevő országok delegációitól pozitív visszajelzések érkeztek a versenyek szervezésével, lebonyolításával kapcsolatban. Mint mondta, a szervezési sikerek elsősorban a helyi illetékes hatóságoknak és a Ski & Bike Klubnak köszönhetők. Marosvásárhely bebizonyította, hogy képes ilyen szintű verseny megszervezésére – húzta alá Vlad Stoica.

Fotó: Transylvania Triatlon Fesztivál/Facebook

A Multisport Triatlon Világbajnokság díjátadóját, valamint a záróünnepséget a középkori várban tartották Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere és a Román Triatlon Szövetség elnöke, Vlad Stoica jelenlétében. A több száz fős rendezvény záróeseményét a Maros Művészegyüttes táncosai és a Farkas Lovagrend tagjai színesítették műsoraikkal.

A Transylvania Triatlon Fesztivál négy versenyszámában több mint 1000 sportoló vett részt 38 országból. A Transylvania Triathlon Festival 2022-t a marosvásárhelyi Master Ski & Bike Klub, a Sportlife Románia és a Román Triatlon Szövetség szervezte a Nemzetközi Triatlon Szövetség égisze alatt. Az esemény további támogatója a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, a Maros Megyei Tanács, illetve az Ifjúsági és Sportminisztérium volt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?