Hamarosan megnyitják az olimpiai uszodát Marosvásárhelyen

Megkezdheti működését a tavaly nyáron felavatott marosvásárhelyi olimpiai uszoda. A létesítményt annak ellenére üzemelik be, hogy az önkormányzat elindította a Sportminisztériumtól való átvételezést, azonban a folyamat még nem ért véget.

Thomas Moldovan, a Sportminisztérium államtitkára úgy fogalmazott, a megnyitásról szóló döntés azt követően született, hogy az épület átvételét elhalasztották.

„Az olimpiai uszoda a Sportminisztériumhoz tartozik, és a marosvásárhelyi sportklub kezeli. Valóban érkeztek kérések a polgármesteri hivataltól az átvételre, ugyanakkor volt néhány jogi hiba az tanácshatározatokban, amelyek miatt a létesítmény még nem kerülhetett át a városházához. Úgy tudom, 16 személyt már alkalmaztak, ezért az olimpiai uszoda megkezdi működését a Sportminisztérium alárendeltségében. Egy hónapon belül kell megnyitnunk az uszodát, az újonnan felvett alkalmazottak segítségével biztosíthatjuk az uszoda működőképességét” – fejtette ki Thomas Moldovan.Fotó: rmdsz.ro

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal nem mondott le az olimpiai uszoda Sportminisztériumtól való átvételéről, és várják a kormány döntését e tekintetben – nyilatkozta a helyi médiának Cristina Pruteanu, a polgármesteri hivatal szóvivője. „Várjuk a projekt átadását, amelyet a Sportminisztérium kezdeményezett. A kormányülésen történő jóváhagyást követően lehet az átvételezést elindítani. Az uszoda személyzetéről az átvételt követően születik majd döntés” – részletezte a szóvivő.

Az olimpiai uszodát 2021. július 30-án avatták fel, de télen nem működött, arra az időszakra csak a fűtőberendezések karbantartására biztosítottak anyagi forrásokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?