Közel háromszorosára növelték a marosvásárhelyi Víkendtelep belépőjének árát

A nyári szezont még hivatalosan nem nyitották meg, ugyanakkor a komplexum bejáratánál már kifüggesztették az új árakat. A belépő idéntől 20 lej felnőtteknek és 10 lej gyermekeknek. A marosvásárhelyiek számára 25 százalékos kedvezményben részesülnek. A Víkendtelep adminisztrátorai szerint a legjobb választás a bérlet használata.

Tavaly óta nem történt többletberuházás, de a tavaly nyáron tesztelt új csúszdák idén már üzemképesek lesznek. Ezekért külön díjat kell majd fizetni, ugyanúgy mint a napozóágyakért is- jelentette ki a sajtónak Mátyási Levente, marosvásárhelyi Maros Sport- és Szabadidőközpont vezetője. Mint fogalmazott, a medencék fel vannak töltve, javában zajlik a medencék vízforgásának tesztelése. Hozzátette, ugyan a belépő ára 7 lejről 20 lejre emelkedett, erre azonban szükség volt a költségek fedezése miatt. Hangsúlyozta az utóbbi hét évben nem emelkedett egyszer sem a belépő ára, ami nem volt már tartható.

Az árak megszabásánál figyelembe vettek más hasonló jellegű komplexumok árait is. A komplexum vezetője szerint valószínűleg jövő héten kezdik el a belépőket árusítani a bejáratoknál. Jelenleg hét medence és három vízicsúszda van előkészítve a látogatók számára.

Az új árakkal kapcsolatban megosztóak a vélemények, ugyanakkor a marosvásárhelyiek egy jelentős része érthetőnek tartja a döntést, hiszen a Víkendtelep fenntartási költségei is növekedtek, ugyanúgy mint minden más létesítmény esetében. A marosvásárhelyiek ugyanakkor teljes nyári szezonra érvényes előfizetést vehetnek igénybe amelynek ára 150 lej egy felnőtt esetében, míg egy család számára 300 lej. Újdonságnak számít az, hogy idén a Víkendtelepi parkolóhelyek ingyenesek lesznek.

Kapcsolódók

Kimaradt?