Multisport Világbajnokság: az eddigi legjelentősebb sporteseményre készül Marosvásárhely

A Transylvania Triathlon Festival 2022 - Multisport Világbajnokság szervezői valamint az esemény főpartnerei sajtótájékoztató keretében ismertették a június első hetében sorra kerülő rendkívüli triatlon versenysorozat részleteit a marosvásárhelyi Középkori Várban.

A sajtótájékoztatón elsőként Amza Mărgărit, a Sportlife România menedzsere, a két versenyigazgató egyike szólalt fel, megköszönve mindenki támogatását és kiemelte, hogy a Transylvania Triathlon Festival 2022 – Multisport Világbajnokság Maros megye történelmének legjelentősebb sporteseménye. „Ez a verseny nemcsak négy világbajnokság versenyszámon való részvételt jelent, hanem egy igazi gazdasági ‘boom’-ot, kiváltképpen a vendéglátó iparnak. Több mint 1500 versenyző érkezik 40 országból, a világ minden pontjáról. Ha ehhez még hozzáadjuk a kísérőket és a nemzeti csapatok egyéb tagjait, máris képet kapunk a rendezvény nagyságáról”- emelte ki Amza Mărgărit.

Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke beszédében hangsúlyozta: „A Maros Megyei Önkormányzat mindig támogatta és a jövőben is támogatja a sporteseményeket, előtérbe helyezzük ezáltal is a megye turisztikai adottságait. Ilyen nagy jelentőségű sporteseménynek helyet adni pedig, még inkább mutatja a megyében rejlő lehetőségeket. A Maros Megyei Tanács örömmel bocsátja a verseny rendelkezésére az alárendeltségébe tartozó Transilvania Motor Ring pályát, amely a legkomplexebb helyszín az ilyen típusú sportesemények megszervezésére. Minden rendezvény a térség jó hírét viszi tovább, és azok, akik itt megfordulnak, remélhetőleg még visszatérnek hozzánk.”

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere beszédét azzal az üzenettel nyitotta, hogy „Marosvásárhely szereti a sportot és a sport is szereti Vásárhelyt”. Hozzátette: „Az önkormányzat félmillió lejjel támogatta az eseményt, ezzel is jelezvén, hogy eltökéltek vagyunk és komolyan gondoljuk a sport fontosságát, valamint teszünk is annak népszerűsítéséért. Mindemellett pedig, az esemény szervezőinek rendelkezésére bocsájtjuk az igényelt sportlétesítményeinket és természetesen köztereinket, a főteret és a Somostetőt, valamint a Víkend sport- és szabadidőközpontot is. Igyekeztünk mindezt úgy megoldani, hogy azok élete se szenvedjen különösebb fennakadást, akik a mindennapos dolgaikat intézik ezen időszak alatt.” Soós Zoltán polgármester így összegzett: „Ilyen és hasonló eseményekkel fogjuk azt elérni, hogy a városunk újra visszakerülhessen a nemzeti és nemzetközi sport-térképre.“

A Román Triatlon Szövetség Elnöke, Vlad Stoica felszólalását azzal nyitotta, hogy nagyon büszke arra, hogy a szövetségnek amelyet vezet, odaítélték a jogot, hogy Multisport Világbajnokságot szervezzen Marosvásárhelyen. „Ez a project tökéletes példája az intézményi együttműködésre. Minden álszerénység nélkül ki tudom jelenteni, hogy a helyi szervező csapat, nyugalmazott Klosz Péter öröksége, világszinten az egyik legjobb, ami ezt a sportágat illeti. Marosvásárhely rendkívüli körülményeket biztosít a legmagasabb szintű versenyek lebonyolításához”. Hozzátette: „Mindenkit biztosíthatok arról, hogy a Román Triatlon Szövetség minden tőle telhetőt megtesz, hogy hasonló más nagyszabású versenyt hozzon a városba, de egyelőre abban reménykedem, hogy a nemzeti válogatottunk közel 30 sportolói által sikerül legalább két érmet szerezni.”

Klosz ViktorA zárszóban a rendezvény másik igazgatója, a főszervező sportklub elnöke (Master Ski & Bike), Klosz Viktor meghatottan idézte fel, hogy hasonló nagyságú verseny Marosvásárhelyre való szervezése, egy ilyen erős csapat összekovácsolása csakis elhunyt öccse, Klosz Péter, a Román Triatlon Szövetség volt elnöke évek során befektetett munkájának köszönhető. Klosz Viktor majd pontokba szedve ismertette a versenyekről szóló tudnivalókat: „A versenyek a Somostetőn, a Víkend sport- és szabdidőközpontban, a csergedi Transilvania Motor Ring versenypályán valamint Marosvásárhely főterén zajlanak. A négy világbajnokság versenyszámon kívül (cross duathlon, cross triatlon, standard duathlon és sprint duathlon) két, a széles közönségnek is szóló versenyt szervezünk, a Dracula Night Run-t és a Dracula Night Swim-et, amelyekre szeretettel várunk mindenkit”- tette hozzá Klosz Viktor.

A Multisport Világbajnokság megnyitó ünnepélyére június 5-én, vasárnap kerül sor 17:30-tól a Középkori Várban, majd a következő napon a Somostetőn a négy Világbajnokság első versenyszáma veszi kezdetét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?