Száz biciklit osztanak szét marosvásárhelyi és környékbeli óvodák között

A szerző felvételeiSzáz biciklit osztanak ki marosvásárhelyi és a város közvetlen térségében lévő kistelepülések óvodáinak.

 Az adományt a Neuzer Románia ajánlotta fel fennállásának 20. évfordulója alkalmából az óvodák számára. Az ünnepélyes átadóra szombaton került sor a marosvásárhelyi várban.

„A mai találkozás egy küldetés és egy kívánság teljesítése is egyben. Az ünnepelt nem ajándékot kap, hanem ő maga az ajándékozó”- köszöntötte az egybegyűlt gyermekeket, családokat Kovács Júlia, a magyar óvodákért felelős szaktanfelügyelő. Mint részletezte: 39 marosvásárhelyi óvoda és a város közvetlen térségében lévő kistelepülések óvodái, azaz a marosszentkirályi, a marosszentannai, a maroskeresztúri, a marosszentgyörgyi, a jeddi, a koronkai, az ákosfalvi óvodák között száz kerékpárt fognak szétosztani.

Kovács Júlia hozzátette, fontos annak a gondolatnak az erejét megérezni, hogy adni jó. Mint fogalmazott, nem lehet adni a gyertyának lángot úgy, hogy az ne ragyogja be az illető arcát.

„Köszönettel tartozunk az adakozónak a nemes gesztusért, hogy megajándékozta Marosvásárhelyt ezekkel a biciklikkel. Maradandó élmény az ember életében, amikor az ember először biciklire ül és sikerül megmaradni rajta. Ez egy olyan sikerélmény, amely egy életre megmarad”- jelentette ki köszöntőbeszédében Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere. Hozzátette, mozogni, biciklizni fontos. Az elöljáró külön köszönetet mondott a megyei tanfelügyelőség munkájának, hogy aktívan részt vesz az adományozás lebonyolításában.

„A marosvásárhelyi kollégáimmal döntöttünk úgy, hogy megajándékozzuk a marosvásárhelyi gyermekeket. A kerékpár öröm, mosolyt fakaszt a gyermek arcára. Célunk, hogy örömteli pillanatot szerezzünk” – mondta Neuzer Sándor, az adományt felajánló magánvállalkozás vezetője. Hangsúlyozta, minden óvoda rászolgált az ajándékra. A 100 darab legyen egy olyan bűvös száz, ami a száz százalékot, azaz a teljességet jelenti- fejtette ki az adakozó cég irányítója.

„Sport az alapja az egészséges életnek, a megfelelő fejlődésnek. Az itteni adakozó emberek is építik a jövőt, a nemzedéket és lehetőséget biztosítanak számotokra, szülők számára, hogy itthon tudjatok fejlődni, boldogulni” – közölte Lázár Zoltán, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának külgazdasági attaséja.

„A gyermekekbe, tanügybe való befektetés a legjobb döntés. Ha az egészséges gyermekekbe fektetünk bele, az életünk is jó irányba fog megváltozni. Kívánom, hogy maradjon egy szokás a mostani kezdeményezés” – jelentette ki Illés Ildikó Maros megyei főtanfügyelő. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a város prioritásként kezeli majd a bicikliutak fejlesztését is, ugyanakkor kifejtette, a következő ünnepség alkalmával a pedagógusokra és óvónőkre is irányuljon figyelem.

A rendezvény ünnepi műsorral zárult, amelyet óvodások, diákok adtak elő a szülők, nagyszülők jelenlétében.

Kapcsolódók

Kimaradt?