Megnyitják hétfőn az észak-erdélyi autópálya Nyárádtő és Marosvásárhely közötti szakaszát

Átadják hétfőn az észak-erdélyi, A3-as jelzésű autópálya Nyárádtő-Marosvásárhely szakaszát, amellyel határidő előtt végzett a kivitelező Strabag vállalat – adta hírül Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.

A 4,5 kilométer hosszúságú Nyárádtő–Marosvásárhely autópályaszakaszt a hozzá tartozó 4,7 kilométeres bekötőút köti össze a város bejárata előtti körforgalommal. A kivitelező Strabag cég 2020. július 22-én kapta meg az építkezési engedélyt az új szakaszra. A munkálatok elvégzésére a cégnek 18 hónapja volt, a kivitelező azonban határidő előtt elkészült a szóban forgó autópálya szakasszal. A héten az átvételi eljárások mellett a fennmaradó munkálatokat is befejezte a kivitelező. Az új sztrádaszakasz építése 192 millió lejbe került.

Tronson autostradă Ungheni - Târgu Mureș | Nyárádtő - Marosvásárhely autópálya-szakasz

???????? Săptămâna viitoare se inaugurează tronsonul de autostradă Ungheni - Târgu Mureș! ???????? Jövő héten átadják a Nyárádtő-Marosvásárhely autópálya-szakaszt!

Közzétette: Soós Zoltán – 2021. december 4., szombat

„Többször találkoztunk és egyeztettünk a cégvezetőkkel, hiszen nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy Marosvásárhelyt is a huszonegyedik századnak megfelelő és méltó infrastruktúra szolgálja ki” – jelentette ki hivatalos Facebook oldalán videoüzenetben Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.

Mint mondta, az átadás miatt ideiglenesen forgalomnövekedés várható a Dózsa György sugárúton, ugyanakkor fontos az is, hogy az idén elkezdődött a terelőút tanulmányának az elkészítése. Hozzátette, februárig elkészül a terelőút több szakaszának a tanulmánya és jövő év végén Marosvásárhely határában megkezdik a munkálatokat, amelyek révén az autópálya összekötő szakaszát folytatják a Segesvári út, illetve a másik irányba Marosszentkirály felé.

Soós Zoltán közölte, a kerülőút megépítésére azért van sürgősen szükség, hogy a megnövekedett forgalom elkerülje a város központját.

(Nyitókép forrása: Pro Infrastructura Egyesület)

Kapcsolódók

Kimaradt?