Megválik a két, botrányba keveredett tanácsadójától Soós Zoltán

Elfogadhatatlannak tartja Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármester a Recorder oknyomozó riportjában látottakat és elhangzottakat, ezért úgy döntött, hogy megválik a két, botrányba keveredett tanácsadójától.

„A kikerült hangfelvétel alapján elfogadtam Marius Libeg tanácsadó felmondását és kérvényezni fogom Ionela Ciotlăuș munkaviszonyának megszüntetését is, hiszen elfogadhatatlan az, amit tettek” – nyilatkozta a Maszolnak Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.

A Maszol megkeresésére Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere hangsúlyozta, az átláthatóság és a törvényesség alap kell, hogy legyen, és minden szabálysértésnek következménye lesz. A városvezető a közösségi oldalán is megerősítette, biztosítja a marosvásárhelyieket, minden esetben a törvényesség jegyében folytatják a városfejlesztő terveiket.

A Recorder riportjában olyan hangfelvételeket lehet hallani, amelyekben a polgármester két tanácsosa politikai személyiségek alkalmazását követeli a helyi közigazgatás különböző beosztásaira. A tavalyi év folyamán Ionela Ciotlăuș és Marius Libeg felkereste Andreia Morarut, a Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság ügyvezetőjét, annak érdekében, hogy alkalmazzák Dragoș Bardoșit, a Maros megyei Szociáldemokrata Párt tagját. A két tanácsadó a hangfelvételen kijelentette, Bardoșit minél magasabb pozícióba kell alkalmazni. Később igyekeztek az állásra való jelentkezés feltételeit is úgy módosítani, hogy az megfelelő legyen a szóban forgó személy számára, azaz teljesítse az állásra való jelentkezés feltételeit.

A Recorder újságírója szembesítette Andreia Morarut is a hanganyagokkal, aki azonban tagadta, hogy teljesítette volna a két tanácsadó kérését. Azt azonban elismerte, hogy valóban volt egy beszélgetés, amiben elhangzott az illető neve, de – mint nyilatkozott - a versenyvizsga eredményét ez nem befolyásolta.

A Recorder megkereste a két tanácsadót is, akik mindketten tagadták, hogy nyomást gyakoroltak volna annak érdekében, hogy Dragoș Bardoșit alkalmazzák.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?