A marosvásárhelyiek véleményére építi választási programját Soós Zoltán

Újabb mandátumra pályázik Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke – jelentette be a tisztségviselő a Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármesterjelölttel tartott közös sajtótájékoztatón. A közelgő helyhatósági választások kapcsán mindketten hangsúlyozták: fontos, hogy Marosvásárhelyen a megtörténjen a váltás, amihez a lakosság támogatását kérték – számolt be az Erdélyi Magyar Televízió.

Péter Ferenc bejelentette, hogy újabb elnöki mandátumért indul a megyei tanácsban. Eredményesnek tartotta eddigi munkáját, és elmondta, kötelességének érzi vállalni a folytatást, ugyanis az elkezdett projekteket a mostani csapattal kell befejezni.

„Ebben a pillanatban úgy érzem, hogy megvan a megfelelő erőm és tapasztalatom is ahhoz, hogy újabb négy évet vállaljak” – nyilatkozta.

A marosvásárhelyi polgármesteri tisztségért független jelöltként induló, de az RMDSZ támogatását élvező Soós Zoltán városi konzultációval szeretne közelebb kerülni a vásárhelyi lakosokhoz. A kérdőívek kitöltését a múlt héten kezdték, azóta 500 magyar háztartásba jutottak el. Soós Zoltán hozzátette, választási programjának fontos részét képezi a polgárok véleménye. Célja, hogy március közepéig minden magyar háztartásba eljussanak, de a román nemzetiségűek elvárásait sem hagyják figyelmen kívül.

„Természetesen, ahogy ez a magyar konzultáció véget ér, elkezdjük a román konzultációt is, amelynek ugyanaz a lényege, hogy a városlakók véleményét megismerjük, mind a két nemzetiségét. Pontosan lássuk, hogy mik azok a problémák, amelyek ma a marosvásárhelyieket zavarják” – mondta.

Arról is beszámoltak, hogy február 5-ig dolgozzák ki annak a módszertanát, hogy milyen kritériumok alapján állítják össze a tanácsosi jelöltlistákat.

Arról is beszéltek, hogy az RMDSZ országszerte legkevesebb 200 ezer támogató aláírást szeretne összegyűjteni a Székely Nemzeti Tanács által elindított, a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés sikere érdekében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?