Marosvásárhely ad otthont a Multisport Triathlon Világbajnokságnak

Több mint 50 országból csaknem 2000 versenyzőt várnak Marosvásárhelyen a június 5. és 12. között tartandó Transylvania Triathlon Festival 2022 rendezvényre.

Az eseményen négy versenyszámban tartanak világbajnokságot: cross-duatlonban, cross-triatlonban, standard duatlonban és sprint-duatlonban, továbbá a főversenyszámok mellett további két mellékversenyszámot is megtartanak, a Drakula Éjszakai Futást és a Drakula Éjszakai Úszást. Ez lesz a Marosvásárhely által valaha megszervezett legnagyobb nemzetközi sportesemény – jelentette ki az egyik főszervező, Amza Mărgărit, a Sportlife Románia ügyvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, a hat-hét éve indult triatlonfesztivállal, a néhai Klosz Péterrel, a Román Triatlon Szövetség egykori elnökének segítségével sikerült igazi hagyományt teremteniük, most pedig a multisport világbajnokságokkal megszervezik az egyik legnagyobb marosvásárhelyi sporteseményt. A regisztrációs folyamat még nem ért véget, eddig a világ több mint 50 országából jelentkeztek versenyzők – részletezte Amza Mărgărit.

Mint fogalmazott, nem könnyű egy ilyen méretű rendezvényt megszervezniük, bonyolult eljárás előzi meg. Mivel Ausztrália tavaly a koronavírus-világjárvány miatt lemondott a világbajnokság megszervezéséről, megvolt az esély rá, hogy a Nemzetközi Sportszövetség által jóváhagyott pályázatot Románia nyerje meg, ami meg is történt – hangsúlyozta a Sportlife Románia ügyvezetője.

A rendezvény programjában szereplő négy versenyszámban az elit, a 23 éven aluliak, a juniorok, a paratriatlon, a paraduatlon, valamint az amatőröknek fenntartott korcsoportos kategóriában indulhatnak a versenyzők. A megnyitóünnepséget a Marosvásárhelyi Várban tartják meg június 5-én, majd ezt követően, június 6-án a Somostetőn indul az első versney, a Cross Duatlon Világbajnokság.

A Cross Triatlon Világbajnokság június 8-án lesz a Víkendtelepen és a Somostetőn, a Standard Duatlon verseny pedig június 10-én rajtol a Transilvania Motor Ring versenypályán, míg a Sprint Duatlon Világbajnokság versenyszámát június 12-én szervezik meg. A két mellékverseny – a Drakula Éjszakai Uszás és a Drakula Éjszakai Futás – június 7-én és 11-én lesz szintén a víkendtelepi Sport- és Rekreációs Komplexum mellett, valamint a Somostetőn.

A Transylvania Triathlon Festival 2022-t a marosvásárhelyi Master Ski & Bike Club, a Sportlife Románia és a Román Triatlon Szövetség szervezi a Nemzetközi Triatlon Szövetség égisze alatt. Az esemény további támogatója a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, a Maros Megyei Tanács, illetve az Ifjúsági és Sportminisztérium.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?