Maszol #Fórum – Marosvásárhely: nem hagyják az iskolát!

A marosvásárhelyi katolikus iskola léte ismét veszélyben: a Legfelsőbb Bíróság jogerős ítéletben visszavonta a tanintézet működését engedélyező tanügyminiszteri rendeletet. A Maszolon korábban megírtuk, hogy ha kell, akkor ismét újraalapítják az iskolát. Eközben diákok, pedagógusok, szülők és pártolók tüntetést szerveznek a tanintézet védelmében. 

Tüntetést szerveznek szerdán 19 órától Marosvásárhelyen a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum melletti kiállás jeléül. A diákközösség, a pedagógusok, a támogató szülők és civil szervezetek együttesen lépnek fel, hogy kifejezésre juttassák, kiállnak a tanintézet mellett.

A szerdán 20 órakor kezdődő Maszol Fórum meghívottja Balla Imre iskolalelkész, az imatüntetés szervezője és Kovács Mihály Levente, a marosvásárhelyi RMDSZ-szervezet elnöke, a Maros Megyei Tanács alelnöke. Az adás élőben követhető a Maszol Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. A beszélgetést Varga-Mihály Márton moderálja.

Amennyiben kérdéseik vannak, az élő adás alatt tegyék fel azokat hozzászólásban és mi beolvassuk meghívottjainknak, hogy első kézből kapjanak választ.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?