Tüntetést szerveznek a marosvásárhelyi katolikus iskoláért

Miután a legfelsőbb bíróság jogerős ítéletében érvénytelenítette a marosvásárhelyi római katolikus iskola működését engedélyező tanügyminiszteri rendeletet, a tanintézet közössége tiltakozást szervez az iskola védelme érdekében. A tüntetést szerdán 19 órától tartják meg a Keresztelő Szent János plébániatemplomban.

Tiltakozást szervez a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum szerdán 19 órától a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébániatemplomban – közölte Balla Imre katolikus lelkigondozó. „Nemtetszésünknek továbbra is hangot kell adnunk” – hangsúlyozta az iskolalelkész, aki elmondta: eredetileg délelőttre terveztek néma tiltakozást, azonban a társulni akaró szülői közösség, a civil szervezetek és szimpatizánsok jelzései miatt változtatniuk kellett az időponton és a helyszínen is.

Fotó: Benedek Huszár Botond

Balla Imre ugyanakkor közölte azt is, a teológiai osztályba jelentkezők szerdán esedékes képességvizsgáját az akadályok ellenére, törvényes keretek között megtartják a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban. A lelkész hozzátette: a történtek ellenére az érdeklődők száma az előző évek túljelentkezéséhez közelít.

Amint arról a Maszolon beszámoltunk, a Legfelsőbb Bíróság kimondta annak a tanügyminiszteri rendeletnek a megsemmisítését, amellyel engedélyezték a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum működését 2018-ban. „A diákok és a tanári közösség, a beiratkozások azt mutatják, hogy az iskolára szükség van. Bízom benne, hogy ezt a szükséget mindenki felismeri és fent fogja tartani a továbbiakban is” – fogalmazott korábban a Maszol megkeresésére Tamási Zsolt iskolaigazgató. Arra a kérdésre, hogy a Legfelsőbb Bíróság pontosan mire hivatkozva szüntette meg a tanintézményt, még nincs válasz, ugyanis nem tették közzé a jogerős bírósági ítélet indoklását.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?