Háromezer tonna hulladékot gyűjtöttek össze Marosvásárhelyen, indul az újabb kampány

Háromezer tonna hulladékot gyűjtöttek össze Marosvásárhely 436 utcájában március 28. és május 10. között, az önkormányzat tavaszi nagytakarítása alatt. Meghirdették az elektronikai és elektromos hulladék gyűjtését is.

Az önkormányzat által szerkesztőségünknek eljuttatott közlemény szerint az elmúlt másfél hónapban a szemételszállítással megbízott vállalat a közterületért felelős csapattal közösen gyűjtötte össze a város lakosai által az épületek elé kihelyezett hulladékot. Az akcióban 7 gépkocsi és 3 rakodógép vett részt.

A háztartási, a zöld, a terjedelmes és a veszélyes hulladékokat a lakosok már egy nappal a meghatározott dátum előtt kirakták, hogy a takarítás napján a csapatok begyűjthessék azokat. A szabályok szerint utcákra és napokra lebontott ütemterv szerint kellett kihelyezni a szétválogatott szemetet. Emellett a lakosok rendelkezésére állt egy zöldvonal, amelyen a nagytakarítással kapcsolatosan érdeklődhettek. Az önkormányzat által indított kampányban nem gyűjtötték össze az építési, bontási, az elektromos, valamint elektronikai hulladékot.Illusztráció: Marosvásárhely polgármesteri hivatala

A hulladékelszállítással megbízott vállalat 3 ezer tonna hulladékot gyűjtött be, ebből természetes úton lebomló 1060 tonna, terjedelmes hulladék 83 tonna, illegális szemétlerakat/vegyes hulladék 1719 tonna, illetve mérgező hulladék 22 tonna. A hulladékgyűjtés után az utcákat feltakarították és lemosták.  Ezúttal a későn, azaz a kijelölt dátum után kihelyezett hulladék egy részét már sikerült begyűjteni, a fennmaradó hulladékokat pedig az elkövetkező napokban gyűjtik be.

Májusban elektronikus és elektromos hulladékot gyűjtenek

A marosvásárhelyi önkormányzat felhívta a figyelmet, hogy a városban májusban újabb kampány rajtolt, amely keretében elektronikai és elektromos hulladékot lehet elhelyezni a kijelölt pontokon.

Az akció szervezői a Recolamp és partnerei, a marosvásárhelyi polgármesteri hivatallal együttműködve. A kampány során a következő típusú hulladékok gyűjthetők: televíziók, számítógépek, hűtőszekrények, gáztűzhelyek, mosógépek, porszívók, vasalók, lámpatestek, takarékos égők, neoncsövek, LED-izzók, elemek és akkumulátorok. Azok, akik ilyen hulladéktól kívánnak megszabadulni, a szelektív gyűjtőhelyekre vihetik 9 és 15 óra között, a meghatározott napokon, az alábbiak szerint:

  • Május 14.
    Maros Művészegyüttes székháza mögött, Páring utca (Profi üzlet), Szentjánosbogár napközi (Palas mögött), Ady Endre utca (játszótér), Levendula és Iuliu Maniu utca kereszteződése (vasút), Szabadság és Bălcescu utca kereszteződése (buszmegálló).
  • Május 21.
    Kárpátok sétánya (Darina mellett), Szabadi út (játszótér), Sportcsarnok, Ifjúsági ház (parkoló); Béke és Coșbuc utca kereszteződése; Bükkös és Székely vértanúk utca kereszteződése.
  • Május 28.
    Aurel Filimon utca (parkoló környéke); központ (kis katedrális mellett); Dózsa György utca (Timko – non-stop élelmiszerbolt), Árvácska utca (Furnica), Gecse utca (parkoló).

Az idős személyek segítséget kérhetnek a 0748 196 767-es telefonszámon, az 50 kilogrammnál nehezebb tárgyak elviteléért szintén segítség kérhető, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?