Újra lesz Folkfórum fesztivál Marosvásárhelyen

Harmadszor tartják meg május utolsó hétvégéjén a Folkfórum fesztivált a marosvásárhelyi várban a Maros Művészegyüttes, az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány, a Pro FolkDance Egyesület szervezésében, ugyanakkor partner a Parapács Egyesület, valamint a Vásárhelyi Forgatag is.

A háromnapos rendezvényt május 27. és 29. között tartják. A fesztivál szervezői gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket. Az eseménysorozat már pénteken elkezdődik, viszont a hivatalos megnyitót másnap, a Marosvásárhelyi Vár nagyszínpadán tartják meg. A rendezvénysorozat pénteken a Parapács Egyesület kézműves vásárával indul, emellett a fesztivál résztvevői megtekinthetik a 45 éves a Táncház című kiállítást, de lesz igazi táncház is, ahova minden táncolni szerető érdeklődőt várnak.Fotó: Folkfórum/Facebook

A szombaton 11 órától tartandó hivatalos megnyitó után a Maros megyei ifjúsági néptáncegyüttesek fellépése következik szintén a vár nagyszínpadán. A nap folyamán több előadást is megtekinthetnek kicsik és a nagyok egyaránt. Lesz többek között vásári bábelőadás, ugyanakkor Székely Melinda néprajz témában tart ismeretterjesztő előadást, őt követi Barabási Attila-Csaba Gyöngykoszorú mozgalom című előadásával. Székely Melindának köszönhetően a néptánc iránt érdeklődők betekintést nyerhetnek a romániai magyar táncművészeti felsőoktatási rendszer kialakulásába is.

Az előadások mellett több néptánccal kapcsolatos fotókiállítással, kézműves foglalkozásokkal készülnek a szervezők, ugyanakkor lesz mesteremberek bemutatója, valamint néptáncoktatás és táncház.

Vasárnap az ifjúsági néptáncegyüttesek előadásaival indul a nap, majd délután a Maros Művészegyüttes román tagozatának előadása, a magyar tagozat Mátyás király című gyerekelőadása, valamint a Tokos zenekar koncertje következik. A szervezők vasárnap is várják az érdeklődőket kiállításokra, gyerekfoglalkozásokra, mesteremberek bemutatójára, kézműves vásárra, néptánc- és népdaloktatásra, élőszavas mesemondásra, cigány mesék és történetek olvasására. A fesztivál a Sopron Néptáncegyüttes előadásával, valamint a Maros Művészegyüttes közös gálaműsorával zárul.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?