Erdélyi táncokból ad kóstolót a Hargita együttes új előadása

Hamarosan újra a színpadon láthatja a közönség a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes társulatát. Az Erdélyi tánckóstoló című előadás az erdélyi kis tájegységek táncrendjeit, ezen belül néhány falunak, illetve néhány kiemelkedő táncosnak a táncait mutatja be.

Az alkotók szándéka szerint a közönség számára „könnyedén érthető” műsort készített a Hargita együttes, amelyben „vezetik” a nézőt abban, hogy éppen Erdély melyik vidékén járnak – mondta el György Katalin, az előadás egyik szerkesztője a csütörtökön tartott sajtóeseményen. Mint fogalmazott: a Hargita együttes művészeti vezetője, András Mihály megadta a lehetőséget, hogy az alkotó csapat minden tagja kedve szerint „elmerüljön” egy-egy olyan erdélyi táncanyagban, ami valamiért az ő számára kedves, vagy kihívást jelent. Miután elkészültek ezek az önálló alkotások, utána kellett ezt a sorozatot egységes műsorrá szerkeszteni, hangzott el.A műsor alkotói | Fotó: László F. Csaba

Az előadás magyarpalatkai, kalotaszegi, széki, Felső-Maros vidéki, kutasföldi, mezőkölpényi táncokat sorakoztat fel. A műsort szerkesztette: Szabó László és György Katalin. Koreográfusok: Szabó László –Szabó Júlia, Bara Szabolcs - Bara Tünde, Kelemen Szilveszter - Kósa Gabriella, Gábor Dénes – Márton Erzsébet, Császár Szabolcs – Târzioru Ingrid. Zenei szerkesztő: András Orsolya, Mihó Attila, hangfelvételről közreműködik: Mihó Attila és barátai.

Az előadást április 13-án, 14-én és 15-én  láthatja a közönség a csíkszeredai Városi Művelődési Házban, 19:00 órai kezdettel. Jegyek válthatóak a https://www.bilete.ro/erdelyi-tanckostolo/ oldalon, valamint a Hargita Együttes székhelyén 8:00 és 16:00 óra között, illetve az előadás előtt egy órával a Városi Művelődési Házban. További információk megtalálhatóak az előadás eseményének oldalán.

A műsort támogatta: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. Megvalósult a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság, Bethlen Gábor Alap által.
Az együttes fenntartója: Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata.

(Borítókép: részlet az előadás plakátjából)

Kapcsolódók

Kimaradt?