Maratoni show-műsorral nyitották meg az ország legmodernebb sportcsarnokát

A gálameccset Észak válogatottja nyerte, mely 125-122-re diadalmaskodott a déliek fölött.

Zsúfolásig megtelt a szerda délutáni megnyitóra az Oradea Arena nevet viselő új nagyváradi sportcsarnok. A létesítménybe sportrendezvényekre 5 ezernél valamivel több néző ülhet be, a jegyek már egy héttel korábban elfogytak.Gálameccsel avatták fel a csarnokot | Fotó: Alexandru Nițescu

„Kíváncsi voltam, hogy néz ki belülről ez az épület” – árulta el a Maszol érdeklődésére az épület előcsarnokában egy, a sport iránt nem igazán érdeklődő magyar házaspár hölgytagja, s minden bizonnyal mások is voltak, akik inkább az épületre voltak kíváncsiak, mint az abban folyó rendezvényre. A sportcsarnok tekintélyes méretű, a kivitelezés színvonalát tekintve pedig megfelelőnek tűnik, azonban semmilyen, laikusok figyelmét felkeltő műszaki megoldás, architekturális elem nincs benne.

A sportcsarnokot egy maratoni hosszúságú show-műsorral avatták fel, melynek fő eleme az All Star Game kosárlabda mérkőzés volt, melyen a hazai bajnokság legjobb játékosaiból összeállított északi- és déli válogatott csapott össze. A programban volt hárompontos- és zsákoló verseny, táncprodukció, két koncert, a Doc művésznevű rapper és a Connect-R jóvoltából, s fellépett több neves sportoló is: a világ- és olimpiai bajnok vívó Ana Maria Popescu (Brânză), a korábbi kiváló kosárlabdázók, Virgil Stănescu és Anca Stoenescu, valamint a kickboxoló Cătălin Moroșanu.  

A mérkőzést Észak nyerte meg 125-122 arányban, ami megfelelt a közönség várakozásainak, elvégre a helyi csapat, a Nagyváradi CSM játékosai is abban szerepeltek. A meccs legjobbjának a hazaiak játékosát, Mark Ogdent választották, de Váradon játszó kosaras nyerte a hárompontos-, illetve a zsákoló versenyt is, Stephen Holt és Garlon Green személyében.

A show-műsor talán leglátványosabb eleme az volt, amikor az elsötétített csarnokban egy videót vetítettek a játéktér padlójára. Bár a sportcsarnokot modern hangtechnikai berendezéssel szerelték fel, a hangosítás nagyon távol állt a tökéletestől, a műsorvezető szövege gyakran érthetetlen volt, a hangerő ellenben az optimálisnál jóval nagyobb. Túlméretezett, elnyújtott volt a program is, a nézők egy része ezért nem várta meg a mérkőzés végét.

A Nagyvárad Aréna 25 millió euróba került, amiből 20 milliót a fejlesztési minisztérium állt, 5-öt pedig a városi önkormányzat. A Pece-patak mellett, az egykori ócskapiac helyén álló létesítményhez 800 férőhelyes parkoló is tartozik. A sportcsarnokot főleg a város kosárlabda- és kézilabdacsapata fogja használni, mindkettő a bajnokság első osztályában szerepel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?