Megkezdték az egyik legjelentősebb nagyváradi beruházás kivitelezését

Megkezdték az Országos Befektetési Ügynökség (CNI) egyik legjelentősebb Bihar megyei beruházásnak, az új sportcsarnoknak az építését, felújítják a székelyhídi kultúrotthont is.

Az új, háromszintes sportcsarnoknak 2020 novemberére kell elkészülnie, a beruházás áfával és a fizetendő illetékkel együtt 75 millió lej, mondta a CNI vezetője, Manuela Irina Pătrăşcoiu, aki Ioan Mihaiu Bihar megyei prefektus, Ioan Mang megyei tanácselnök-helyettes és a kivitelező cégek, a Construcţii Erbaşu és a Trameco Kft. képviselő társaságban beszélt a beruházásról.

Az új sportcsarnok 5000 férőhelyes lesz, egyes rendezvényekre, koncertekre azonban 7200-an is bemehetnek majd, hangzott el. A 9500 négyzetméter alapterületű épületet három szintjén 17 500 négyzetméternyi hasznos felületek alakítanak ki (sportpálya, tribün, kávézók VIP-részleg stb.) a tervek szerint geotermális energiával fűtik majd.

A CNI elnöke azt is elmondta, hogy a székelyhídi kultúrház felújítását is elkezdhetik, ennek értéke 39 millió lej, a terveket három hónap alatt kell elkészíteni, a kivitelezésre 16 hónap jut. aki elmondta. Bihar megyében eddig 57 befektetésük volt, sportcsarnokok építése, víz- és csatornahálózat kialakítása stb.

Nagyváradon a következő nagy befektetés egyetemi bentlakások építése lesz, a tervek szerint 800 férőhellyel. Manuela Irina Pătrăşcoiu elmondta: az ország 30 egyetemi központjában építenek diákszállókat az egyetemi hallgatóknak, ezeket a felsőoktatási intézmények helyigényei szerint tervezik meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?