Épülhet az új váradi sportcsarnok

Megkezdődhet az új, ötezer férőhelyes nagyváradi sportcsarnok építése, miután a kivitelezésre kiírt tenderen eredményt hirdetett az önkormányzat, továbbá központi forrásból biztosított a beruházásra szánt 59,8 millió lej is.

Az új nagyváradi sportcsarnok felépítésére meghirdetett versenytárgyalást a bukaresti Construcții Erbașu Rt. nyerte meg. A vállalatnak két esztendő áll rendelkezésére, hogy befejezze a munkát. Az új, ötezer néző befogadására képes csarnok felépítése mintegy 13 millió euróba kerül, a megvalósítást az Országos Befektetési Alap finanszírozza. A munkával a tervek szerint 2020 második felére végeznek.

A sportcsarnokot a jelenlegi ócskapiac területén húzzák fel, Nagyvárad körgyűrűje mentén. Az ócskapiacot pedig átköltöztetik a terelőút túloldalára. A váradi Közterület-kezelő Vállalat már erre a munkára is meghirdette a versenytárgyalást, amely véget is ért, így már tudni lehet, hogy a Trameco Rt., a Drumuri Bihor Rt. és a Drum Asfalt Kft. alkotta konzorcium építheti meg új piacot, amelynek becsült értéke 6,2 millió lej áfa nélkül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?