banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Átadták az ország legmodernebb sportcsarnokát Nagyváradon

A román kormány és a helyi önkormányzatok közötti jó együttműködés példájaként említette Nicolae Ciucă miniszterelnök a Nagyváradon szerdán felavatott az új sportcsarnok megépítését. Mint ismert, a multifunkcionális modern létesítmény megépítését a fejlesztési minisztérium finanszírozta, Cseke Attila tárcavezető hivatalba lépését követően indult be a beruházás és az ő folyamatos ellenőrzése mellett fejeződött be.

A sportcsarnok összesen 25 millió eurós befektetésből épült fel, amelyből 20 millió eurót a fejlesztési minisztérium, 5 milliót pedig az önkormányzat büdzséjéből fedeztek. Nagyvárad önrészét képezte a terület biztosítása, illetve a sportlétesítmény, valamint az e körüli terület közművesítése, parkolók építése, parkosítása stb.

Fotó: Gov.ro

A kormányfő példaértékűnek nevezte, hogy ebben a nehéz időszakban – minden felmerült probléma és változás ellenére – sikerült a projektet folytatni és befejezni, és az újonnan felavatott csarnok mind országos, mind nemzetközi szintű sport- és kulturális események megrendezését lehetővé teszi. Nicolae Ciucă megjegyezte, hogy idén további két hasonló, a kormány és a helyi önkormányzat közös beruházásával felépülő sportcsarnokot avatnak fel, az egyiket Besztercén, a másikat Piteşti-en, számolt be az Agerpres hírügynökség.

Amint a Maszolon megírtuk, április 9-én Cseke Attila fejlesztési miniszter személyesen ment el a bihari megyeszékhelyre, hogy az elkészült sportkomplexumot átadhassa a nagyváradi önkormányzat illetékeseinek, akik azonban kicsinyes politikai játszma miatt nem jelentek meg az eseményen. Aztán amikor már a sajtó nem látta, a váradi polgármester hétfőn reggel megjelent Bukarestben, hogy aláírja az átvételi papírokat.

Fotó: Gov.ro

Az új nagyváradi sportcsarnok kézilabdameccsek esetén legalább 5200 férőhellyel rendelkezik, kosárlabda idején 5500 ülőhelyet tudnak biztosítani, míg nem sporteseményeknek számító rendezvényeken, koncerteken legalább 7200 férőhely áll majd rendelkezésre. A beruházásnak tavaly nyárra kellett volna befejeződnie, de a helyi önkormányzat képtelen volt határidőre elvégeztetni a közművesítési munkálatokat.

Fotó: Cseke Attila Facebook-oldala

A sportcsarnokban csütörtök délután férfi kosárlabda All Star Game gálameccset rendeznek, amelyben a bajnokság legjobbjait válogatták be az Észak, illetve a Dél csapatába. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?