„Hidegzuhany” Váradon – a vízilabdázók lemaradtak a döntőről

Az elmúlt közel két évtized leggyengébb szezonját éli meg a Nagyváradi CSM férfi vízilabdacsapata, miután elbukva a Dinamo elleni elődöntős párharcot nem jutott be a hazai bajnokság döntőjébe. Arról a klubról beszélünk, amelyik miután a 2006–2007-es idényt aranyéremmel zárta, sorozatban kilenc bajnoki címig jutott. Hegemóniáját 2016-ban törte csak meg a Steaua, de azóta is minden egyes nagydöntőben egymásra talált a két riválist.

Ez a sorozat szakadt meg most, miután a váradiak a Dinamo elleni elődöntős párharcuk 1-1-es összesítettbeli állását követően szerda este 10-9-re kikaptak Bukarestben. Történt mindez épp abban a szezonban, amikor a kilencszeres bajnok abban reménykedett, hogy „visszaveszi a trónt” a Steauától – amely a legjobb négy között a várakozásoknak megfelelően kiütötte a Rapidot a fináléért. Ciprian Câmpeanu edző keretét ennek szellemében erősítették meg tavaly, de már az alapszakaszban gondok adódtak, hiszen miközben a Steaua az élen zárt, a CSM csak a Dinamo mögötti harmadik helyről vágott neki a rájátszásnak.

Szégyenteli eredmény

„Ez egy teljesen meglepő és kiábrándító eredmény. Jóval elmarad a szezon elején kitűzött céltól, ami a bajnokság megnyerése volt. A keretünk is jó volt, joggal bizakodtunk az aranyéremben” – értékelte a Maszolnak a történteket Șerban Sere. A klubvezető szégyenletesnek tartja az történteket és leszögezte: nem akarnak „forró fejjel” dönteni, ezért megvárják a szezon végét, hogy utána kielemezve a történteket meghozzák a szükséges döntéseket.

Fotó: A Nagyváradi CSM Facebook-oldala

Arról is kérdeztük, hogy voltak-e arra utaló jelek az idény során, hogy a csapat nem jut majd döntőbe. Elmondta, hogy voltak hullámzó teljesítmények. Például a Román Kupában, a Steaua elleni, a bukaresti csapat egy olyan helyzetből állt talpra és fordított, ami „nem normális”. Nem volt kellő következetesség a játékban. Sere megjegyezte ugyanakkor, hogy a szabályzat arra nem ad lehetőséget, hogy az idény közben módosítsanak a kereten, a klub pedig minden körülményt biztosított a hatékony felkészülés érdekében, számos edzőtábort is szerveztek a bajnoki szünetekben.

Rámutatott arra is, hogy Filip Gardasevic négy meccses eltiltása a lehető legrosszabbkor jött, nagyon sokat számított a Dinamo elleni meccsek dinamikáján, hogy a montenegrói nem játszhatott. „De egy csapat nem egy játékosról szól. Ez nem mentség az eredményre” – ismerte el, részletes kiértékelést és változtatást helyezve kilátásba a következő szezonra.

Kiábrándító bronzmeccs

A Nagyváradi CSM számára a bajnokságból még hátra van a Rapid elleni bronzmeccs, miközben a Steaua és a Dinamo április 20-tól az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő sorozatban küzd meg egymással. A Steaua sorozatban nyolcadik – a 2019–2020-as idényben a koronavírus–járvány miatt bajnokavatás nélkül zárták le a pontvadászatot – és egyben története huszadik bajnoki címét szerezheti meg az idén, míg a Dinamo, amelyik utoljára 2000-ben nyert aranyérmet, története 33. bajnoki serlegére pályázik.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?