Eurokupára váltott a Nagyváradi CSM

Miután három vereséggel zárta a Bajnokok Ligája hétvégi csoportselejtezőit, már csak az Eurokupában folytathatja nemzetközi szereplését a Nagyváradi CSM. A Körös-partiak ott is a kvalifikációs körben kezdenek, és a héten tartott sorsolás eredményeként a D csoportban, a szerb Radnicski Kragujevac, a horvát Primorje Rijeka és az ugyancsak horvát VK Solaris lesz az ellenfelük.

Fotó: Nagyváradi CSM

A Rijekával hétvégén a BL-selejtezőben is összecsaptak, de 10-7-re kikaptak a hazai környezetben rendezett találkozón. Ugyanakkor 14-7-re maradtak alul az Ortigiával szemben, míg a görög Vouliagmeni 14-5-re verte Ciprian Câmpianu edző legénységét. A hellének a BL-ben folytatják, az Eurokupában viszont már nem csak a csoportgyőztes jut tovább, az első két helyezettek kvalifikálnak a csoportkörbe.

Ugyanúgy a második számú európai kupatornán folytatja a Bukaresti Dinamo, amelyik az A csoportban „megkapta” az olasz Ortigiát, de a szerb Sabac, a francia Noisy-Le-Sec és a szerb Valis is az ellenfele lesz.

A magyarországi csapatok közül többen is egymásra találtak. A B csoportban a Vasas és a BVSC-Zugló mártózik meg a medencében a német Ludwigsburg és a spanyol Mataro gárdáival egyetemben, míg a Budapesti OSC az E csoportban a Honvédot húzta a görög Pannioniosz, a spanyol Echeyde és a német White Sharks Hannover mellett. Az EuroKupában szerepel a Szolnok is, amelyik a francia Tourcoing, az olasz Pallanuoto Triste és a francia Pays d’Aix gárdáival találkozik majd szeptember 22-24-én.

A Bajnokok Ligájában eközben kialakult a csoportkör mezőnye: a Bukaresti Steaua a Novi Belgrád, a Sabadell és a Brescia csapataival együtt az A csoportban szerepel, míg a Ferencváros a Jadran Split, a Jadran Herceg Novi és a szerb Crvena zvezda együtteseivel találkozik majd a C négyesben. A B-ben a Pro Recco, az Olympiakosz Piraeusz, a Dinamo Tbiliszi és a Jug Dubrovnik, a D-ben pedig a Zodiac Barceloneta, a Marseille, a Spandau és a Vouliagmeni mártóznak meg a medencében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?