Vizes vb: Magyarország a 11., Románia a 17. helyen zárt

Kína, Ausztrália és az Egyesült Államok lett a végső sorrend az fukuokai vizes-világbajnokság összesített éremtáblájának élén. Románia a 17., Magyarország a 11. helyen zárt.

Románia kizárólag toronyugrásban szerzett érmet a vizes sportokat tömörítő FINA Japánban rendezett seregszemléjén. Ismeretes, hogy Constantin Popovici arany, Cătălin Predoiu pedig ezüstérmet ünnepelt. David Popovicinak ugyanakkor most nem sikerült dobogóra „úsznia”, a két érem pedig az összesített éremtábla 17. helyére rangsorolta Romániát.

Magyarország gyűjteménye is a szokásosnál szerényebben alakult, de a két világbajnoki cím és a két ezüstérem így is a hatodik legeredményesebb európai országgá tette a tornán. Úszásban Kós Hubert 200 méter háton nyert, miközben a férfi vízilabda-válogatott is csúcsra ért a döntőben. Nyílt vízi úszásban Rasovszky Kristóf a 10 km-es távon a másodikként ért célba, mint ahogyan a 4x1500 méteres magyar vegyesváltó is ezüstérmet ünnepelhetett.

Olasz Anna, Betlehem Dávid, Fábián Bettina és Rasovszky Kristóf, az ezüstérmes magyar váltó tagjai | Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kínaiak elsősorban a műugrásban aratott sikereiknek köszönhetik első helyüket az összesített éremtáblán, ahol 20 arany-, 8 ezüst- és 12 bronzéremmel zártak. Mögöttük Ausztrália 15 világbajnoki cím mellett 9 ezüstérmet és 6 bronzérmet ünnepelt, miközben az Amerikai Egyesült Államok 7 arany-, 22 ezüst- és 15 bronzérmet gyűjtött Fukuokában. A házigazda Japán a negyedik helyen zárt.

A legeredményesebb európai ország Franciaország lett, megelőzve sorrendben a németeket, a spanyolokat, az olaszokat és a briteket. A top tízbe még Kanada fért be. Összesen amúgy 26 ország szerzett legalább egy érmet az idei világbajnokságon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?