David Popovici: a győzelemhez nem varázslat, hanem edzés kell

A 100 és a 200 méteres gyorsúszás tavalyi világbajnoka, David Popovici megfogadta, hogy ismét a világ leggyorsabb úszója lesz, miután nem sikerült megvédenie világbajnoki címeit a Fukuokában rendezett vizes világbajnokságon. A sportoló a vasárnapi hazaérkezésekor nyilatkozott a sajtónak az Otopeni repülőtéren.

Rendkívül motivált vagyok, erősebbnek érzem magam, mint valaha. Most szabadságra kell mennem, vigyáznom a testemre és a pszichémre, de alig várom, hogy újra edzésbe álljak, mert nagyon szeretnék újra a dobogó legfelső fokára állni. Szeretnék újra a világ leggyorsabb úszója lenni. (...) Még egyszer köszönöm mindazok támogatását, akik követik a teljesítményemet” – jelentette ki a 100 méteres gyorsúszás világcsúcstartója.

Fotó: David Popovici Facebook-oldala

Popovici a negyedik helyen végzett a 200 méteres gyorsúszás és a hatodik helyen a 100 méteres gyorsúszás fukuokai döntőjében, miután egy évvel ezelőtt Budapesten mindkét versenyszámot megnyerte.

Az úszó a repülőtéren elmondta, inkább szeretne teljes értékű sportoló lenni, aki kezelni tudja a sikereket és a kudarcokat egyaránt, mint egy robot, aki mindig nyer.

Azt hiszem, ez most a legjobb lehetőség számomra, hogy megüzenjem a (...) gyerekeknek és fiataloknak: a győzelemhez nem varázslatra, hanem edzésre van szükség, folyamatos erőfeszítéssel lehet elérni a célt. Teljesen normális és tulajdonképpen emberi dolog, hogy ez nem mindig sikerül. (...) Úgy érzem, hogy ezek a tapasztalatok erősebbé tesznek” - fogalmazott a sportoló

Újságírói kérdésekre David Popovici nem válaszolt.

Az úszó idén már csak egy fontos versenyen, a decemberben Otopeni-ben megrendezésre kerülő felnőtt rövid pályás Európa-bajnokságon vesz részt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?