Kosárlabda: döntőbe jutott a címvédő U-BT is, jöhet a váradiak elleni rangadó

A Kolozsvári U-BT bejutott az országos férfi kosárlabda-bajnokság döntőjébe, miután péntek este 95:76-ra legyőzte idegenben a Rapid alakulatát. Ez volt a két csapat elődöntős párharcának negyedik összecsapása; a címvédő Szamos-parti gárda 3-1-es összesítettel kvalifikált a fináléba.

Az U-BT a finálé harmadik és negyedik mérkőzését játssza majd hazai környezetben | Fotó: a Kolozsvári U-BT Facebook-oldala

Mihai Silvășan edző legénységére egyik legfőbb riválisa, a Nagyváradi CSM vár a döntőben. A piros-kék „oroszlánok” az elődöntőben már korábban elbúcsúztatták 3-0-ás összesítettel a Nagyszebeni CSU-t és már pénteken megkezdték árusítani a belépőket a május 14-én kezdődő, legtöbb hét mérkőzést felölelő fináléra.

A váradiak számára ez lesz a hatodik alkalom, hogy döntőt játszhatnak. Korábban 2016-ban, 2018-ban és 2019-ben sikerült elhódítaniuk a serleget, Cristian Achim edző pedig szeretné, ha idén győzelemmel koronáznák meg fennállásának huszadik évfordulóját.

A kolozsváriak ennél is rutinosabb finalisták, hiszen az idei lesz a tizenötödik döntőjük, amelyek közül hetet bajnoki címmel zártak. 

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó döntő első két meccse, május 14-én és 16-án Nagyváradon lesz, majd május 20-án és 22-én Kolozsvárra „költözik” a párharc.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?