banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Elmaradt a váradi csoda, a Fradi nyerte az Eurokupát

A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Eurokupát: a zöld-fehérek a finálé szerdai visszavágójának hatgólos előnnyel vágtak neki a Nagyváradi VSK ellen, így a 7–7-es döntetlennel is magabiztosan hódították el a serleget.

 A Ferencváros két hete, a párharc első mérkőzésén 12–6-ra nyert Nagyváradon, így jelentős előnnyel várta a visszavágót. A magyar csapat játékosai előzetesen hangsúlyozták, a második mérkőzésen elsősorban az elején kell rendkívül fegyelmezetten vízilabdázniuk, mivel a Nagyvárad várhatóan mindent egy lapra feltéve rohamoz majd.

Varga Zsolt vezetőedző tanítványai maximálisan betartották, amit ígértek, gyakorlatilag az első negyedben eldöntötték a kupa sorsát: a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert rövid időn belül két kapáslövésnél villantotta meg bal kezét, míg Marko Avramovic elhajlásból vette be a vendégek kapuját.

A második felvonásban már a nagyváradi csapatnak is akadtak szép megoldásai, de jelentősen nem tudtak faragni összesített hátrányukból. A harmadik negyed elején újra Madaras vette elő kedvenc fegyverét, majd Avramovic lőtt gólt.

Az utolsó negyedben már mindenki az ünnepre készült, a Nagyváradi VSK egyenlített is, aztán Madaras megúszásból megszerezte negyedik gólját, a vendégek azonban a végén emberelőnyben egyenlítettek.

Vízilabda Eurokupa, döntő, visszavágó
FTC-PQS Waterpolo–Nagyváradi Digi VSK 7–7 (3–0, 1–3, 2–2, 1–2)
gólszerzők: Madaras 4, Avramovic 3, illetve Negrean 3, Raden, Georgescu, Diaconu, Pavlovic
A kupát 19–13-as összesítéssel a Ferencváros nyerte.

A Ferencváros 19 esztendő elteltével nyert európai kupatrófeát azután, hogy 1998-ban a KEK-ben diadalmaskodott. Egy évvel korábban, az Eurokupa elődjének számító LEN Kupa döntőjében alulmaradt az Újpesttel szemben. Magyar csapatok közül legutóbb 2009-ben a Szeged ünnepelhetett európai kupagyőzelmet: a LEN Kupában bizonyult a legjobbnak.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?