Háromból kettő – Loredana Toma idén is „szakított” aranyat az Eb-n

Két aranyérmet nyert pénteken Loredana Toma a súlyemelők szófiai Európa-bajnokságán. A 29 éves sportoló 71 kg-os súlycsoportban, szakításban (114 kg) és összesítettben (241 kg) védte meg a címét a kontinensviadalon.

Tavaly lökésben is aranyérmes volt, 124 kg-mal viszont most csak a negyedik helyen zárt ezen az olimpiai kvalifikációs seregszemlén. Súlycsoportjában a legjobb öt között jegyzik, most pedig tovább növelte pontjai számát a rangsorban, amely alapján majd kiosztják az ötkarikás kvótákat.

Toma pályafutása hatodik Eb-címét ünnepelte, de persze most leginkább Párizsba vágyik, hiszen a romániai súlyemelők legutóbb a gyakori doppingügyek miatti szankcióként nem vehettek részt a tokiói nyári játékokon.

A bulgáriai Eb-n egyébként Románia összesen nyolc éremnél tart. Mihaela Cambei 49 kg-os súlycsoportan védte meg a címét és gyűjtött be három aranyat, míg Valentin Ionadi Iancu 61 kg-os súlycsoportban ezüstérmes lett lökésben, Ioana Mădălina Miron (45 kg) és Andreea Cotruța (59 kg) pedig bronzérmet szereztek lökésben.

(Nyitóképünk archív felvétel. A fotó forrása: Agerpres/EPA)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?