Hazai környezetben is megvédte Eb-címét Andreea Beatrice Ana

Sorozatban harmadik Európa-bajnoki címét ünnepelte csütörtökön hazai környezetben Andreea Beatrice Ana, aki a női birkózók 55 kg-os súlycsoportjában lett ismét első a Bukarestben zajló seregszemlén.

A mindössze 23 éves sportoló korábban a korosztályos tornákon is nyert már aranyérmet, de a felnőttek között először 2022-ben, Budapesten állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az akkor szerzett címét tavaly Zágrábban védte meg, most pedig Bukarestben ismételte meg a bravúrt.  A csütörtöki fináléban a moldovai Mariana Drăguțant győzte le.

Fotó: A Román Birkózó-szövetség Facebook-oldala

Romániának így már három érme van a hazai rendezésű Eb-n, Andreea Beatrice Ana sikere előtt ugyanis Denis Florin Mihai (55 kg) és Răzvan Arnăut (60 kg) bronzérmesek lettek a kötöttfogású birkózók között.

Fotó: a Román Birkózó-szövetség Facebook-oldala

Immár az is biztos, hogy pénteken újabb dobogós helyezést ünnepelhet majd a hazai válogatott, hiszen a Romániát képviselő Kateryna Zenykh döntőbe jutott a 65 kg-os súlycsoportban. Ez az a súlycsoport, ahol tavaly Incze Kriszta bronzérmes volt, ugyanakkor az idei seregszemlén sérülés miatt nem tud részt venni, pedig a fináléra esélyesnek érezte volna magát.

Csütörtökön Magyarország küldöttsége is megszerezte az első érmet a bukaresti Eb-n, miután Nagy Bernadett a 76 kg-os súlycsoportban versengve felállhatott a dobogó harmadik fokára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?