Utcára vonultak az egészségügyi alkalmazottak (VIDEÓ)

A pénzügyminisztérium épülete előtt tüntetnek Egészségügyi Szolidaritás Szövetség tagjai, az akció a március 11-re meghirdetett országos szintű tiltakozást megelőző akcióterv része. A szakszervezeti tagok a bérek „valós” emelését követelik, elégedetlenek a kormány ajánlatával, ami csak az alapbér növelésére vonatkozik.

„Követeléseink jogossága összhangban van az alkalmazottak elvárásaival, és ezt még az
Országos Statisztikai Intézet által közzétett adatok is megerősítik: 2023 decemberében 5079 lej volt az átlagbér, míg az egészségügyben és a szociális ellátásban 4669 lej volt az átlagjövedelem. A 2024. január 1-től megítélt 5 százalékos alapbéremelés hatását most tapasztalják az alkalmazottak. Például a legnehezebb munkakörülményekkel rendelkező osztályokon, a reális bérjövedelem növekedés mindössze 2- 2,5 százalék között van" – állítja a szakszervezet.

Azt követelik, hogy 2024-ben legalább 25 százalékkal emeljék az alapbéreket az egészségügyi rendszerben dolgozók valamennyi kategóriája számára.


A szakszervezetisek
nehezményezik, hogy a kormány elmulasztotta a törvényes kötelezettségét, nem tette közé a hivatalos honlapján az általános sztrájk kirobbantásáról kapott értesítést, ez is azt jelzi, hogy „félnek tárgyalni” a szakszervezet képviselőivel.

Nyitókép: Egészségügyi Szolidaritás Szövetség Facebook oldala

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?