Különjáratokat indít a Wizz Air a román futballválogatott Eb-meccseire

Bukarestből és Kolozsvárról indít júniusban különjáratokat a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságra a Wizz Air légitársaság.

Fotó: WizzAir

Közleményük alapján a Bukarestet és Kolozsvárt Münchennel, Kölnnel és a Frankfurttal összekötő repülőjáratokat kifejezetten úgy tervezték, hogy az a legjobban kiszolgálja a román válogatott csoportmérkőzéseire utazó szurkolók igényeit. Ennek megfelelően június 17-én, amikor a csapat a márciusi pótselejtezőről továbbjutó együttes ellen kezd Münchenben 16 órakor, a repülőgép reggel indul és 21.20 óra magasságában már jön is vissza, így azok, akik kimondottan csak az összecsapást akarják megnézni, még aznap haza tudnak utazni Münchenből. Ugyanígy június 22-én Kölnbe tartó járat indul, de mivel aznap Románia 22 órától játszik majd a belgákkal, a visszaút másnap reggel lesz. Hasonló menetrend szerint tervezik a Frankfurtba június 26-án induló, onnan vissza pedig június 27-én érkező gépeket is a válogatott június 26-án 19 órától rendezendő Szlovákia elleni meccsére.

Az Eb-re a jegyeket több szakaszban árusítják, az első kettő már lezárult és ki is sorsolták azokat a jelentkezők között. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) márciusban nyitja meg azt a platformot, ahol a jegyek újraértékesítésére lesz lehetőségük azoknak, akik, valamilyen okból mégsem szeretnék megvásárolt belépőjüket felhasználni. Ugyanakkor márciusban és áprilisban kezdik el árúsítani azokat a jegyeket is, amelyeket a playoff-körből kvalifikáló válogatottak szurkolóinak tartanak fent.

Magyarország válogatottja, mint ismeretes, június 15-én Kölnben játszik majd Svájc ellen, majd 19-án a házigazda Németország lesz az ellenfele Stuttgartban, hogy június 23-án ugyanott találkozzon Skóciával. A meccsekre nagy volt az érdeklődés a szurkolók részéről. A válogatott különben a német-osztrák határhoz közeli Weiler im Allgau településen alakítja majd ki főhadiszállását a torna idejére, Csányi Sándor, a sportági szövetség elnöke pedig az M4 Sport csatornának adott exkluzív interjújában azt is elárulta, hogy a seregszemlére a törökök, a koszovóiak, az írek és a máltaiak ellen készülnek majd. A barátságos meccsek pontos helyszínét és időpontját ugyanakkor még nem jelentették be hivatalosan.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?