banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Egyre többen vesznek részt a Fedezd fel Szilágysámsont! kerékpárversenyen

Több mint 180 versenyző vett részt a hétvégén megrendezett Fedezd fel Szilágysámsont! Vlegyásza-kupán. A sporteseményre az elmúlt két alkalomhoz hasonlóan más megyékből – többek között Máramaros, Szatmár, Bihar, Kolozs és Fehér – is érkeztek versenyzők.

Az idén a Szilágysámson községhez tartozó Mocsolya település adott otthont a rendezvénynek. Veres Gábor alpolgármester elmondta, az esemény évről évre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen egyre többen jelentkeznek a megmérettetésre.Veres Gábor alpolgármester is kerékpározott | Fotók: Kulcsár Mária

„Ezúttal még az időjárás is nekünk kedvezett. Három éve, az első versenyünkön, olyan nagy volt a sár, hogy szinte többet vittük a hátunkon a biciklit, mint tekertük, most viszont minden a legnagyobb rendben zajlott. Óriási segítség számunkra, hogy egy nagyon jó és felkészült csapat támogat a szervezésben, részben ennek köszönhető a rendezvény sikere” – fogalmazott az alpolgármester.

A szervezők elmondták, a versenyt megelőző nap már felállították a sátrakat, megtették a fontosabb intézkedéseket, hogy a verseny napján minden zökkenőmentesen történjen. A megmérettetés délelőttjén már készült a bográcsban az étel, hogy a verseny során elégetett energiát pótolhassák a versenyzők.

Az idei Vlegyásza-kupa keretében a családoknak is jelöltünk ki útvonalat, amelyen megfelelő felszereléssel kisgyerekek és felnőttek is végig biciklizhettek. A cél nem a versenyzés volt, hanem a kerékpározás népszerűsítése, valamint hogy egy könnyed túra során együtt legyen a szabadban a család. Ez egy nagyon jó kezdeményezés, hiszen, ha a gyerek azt látja, hogy a szülő sportol, akkor ő is nyitottabbá válik a mozgás iránt. Amióta bicikliversenyt rendezünk, egyre többen kerékpároznak délutánonként. Bár falun mindig lenne mit tenni-venni a kertben, úgy véljük, hogy ez a fajta mozgás is az élet része kell hogy legyen, és örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több a fiatal, ami azt jelenti, hogy lesz utánpótlás, mindig lesz versenyző a községünkből, és remélhetőleg egyre többen állnak majd dobogóra” – fogalmazott az alpolgármester, aki már a kezdetektől aktív és kitartó versenyző Bántó Zoltán polgármesterrel egyaránt. Bár az idén Mocsolyán rendezték meg a versenyt, a pálya nem változott, csak az irány.

A legfiatalabb versneyzők

Az eseményen résztvevő Seres Dénes parlamenti képviselő kiemelte a két szilágysági magyar település, Szilágysámson és Mocsolya jelentőségét. Mindkettő ez idáig a boráról volt híres. Nemrég a községben Szalonna fesztivált szerveztek, ezúttal, immár harmadik alkalommal, több községet érintő bicikliversenyt.

Az 54 és a 24 kilométeres táv által a résztvevők a verseny mellett megcsodálhatták a Szilágyság hepehupás felejthetetlen szép tájait. Jó hír a község számára, hogy ha öt egymást követő évben megszervezik a versenyt, akkor bekerülnek a nemzeti túra versenyei közé. Ez nemcsak számukra, hanem nekünk, Szilágy megyeieknek is kiváló lehetőséget nyújtana, hiszen így Szilágysámson felkerülne a biciklitúra térképre, öregbítve a község és a Szilágyság hírnevét. Mi büszkék vagyunk és örülünk, hogy Szilágysámson Bántó Zoltán polgármester vezetésével ilyen jellegű versenyeket szervez. Ez nagyon fontos több szempontból: egyrészt, a verseny kicsit felrázza a közösség életét, másrészt, a családi verseny által a gyerekekkel is megszerettetik a biciklizést, ami egy nagyon fontos sportág, akár az életünk egyik része is lehetne ez a fajta mozgás, hiszen a mai világban a sport lényeges az egészség szempontjából” – nyilatkozta a Maszolnak a képviselő.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?