Ki bírja tovább: 24 órás kerékpározás Sugásfürdőn

A Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő közti hegyi úton idén is megszervezik a 24 órás kerékpáros kihívást. A Fitness Tribe Egyesület által negyedik alkalommal szervezett „Sugás 24H Endurance” nevű eseményre kétfős, tapasztalt és hobbi kerékpáros csapatok benevezését várják, akiket rendhagyó kihívás elé állítanak.

Augusztus 31-én 10 órakor rajtol a kihívás, amely 24 órával később, szeptember 1-jén 10 órakor zárul, mondta Lászlóffy Lóránt, a Fitness Tribe Egyesület elnöke, aki szerint biztonsági okokból legfeljebb 50 csapat iratkozhat a következő űrlap kitöltésével. Újdonság, hogy már 14 éves kortól lehet jelentkezni, azzal a feltétellel, hogy a csapatárs 18 évet betöltött személy legyen.Fotó: Fitness Tribe

A kihívás lényege, hogy a kétfős – férfi, női vagy vegyes - csapatok 24 óra alatt minél többször megtegyék a Csaba és Erzsébet forrás közti útvonalat úgy, hogy a fordulókhoz érkezve ne legyen 30 másodpercnél több a csapattagok közt. Fontos, hogy a csapatok bármikor kiszállhatnak pihenni és bármikor visszatérhetnek. A résztvevők minden körét speciális eszközökkel mérik.

Lászlóffy Loránd szerint bár a legtöbb kört megtevő csapatokat díjazzák, ezt az eseményt mégsem tekintik versenynek, nem a gyorsaság számít hanem minden résztvevő saját magával harcol, saját korlátait feszegeti így a kitartás, a testi és lelki erőforrások megfelelő beosztása a fontos. A résztvevők biztonsága érdekében az útvonalon tekerők számra medvesprayt és motoros kíséretet biztosítanak a szervezők.

Tavaly 15 férfi-, 5 vegyes és 1 női csapat vett részt a rendezvényen, a háromszéki és Hargita megyei bicikliseken kívül Ploiești-ről, Kolozsvárról, Bákóból, Bukarestből és Brassóból is érkeztek kerékpárosok. A 21 csapat tagjai összesen 2797,4 kilométert tekertek, 284 alkalommal teljesítették a versenytávot, a megtett szintkülönbség 65 888 méter volt. A tavalyi győztes ploiesti-i NBT csapat 36 kört, 354,6 kilométert és 8352 méter szintkülönbséget tett meg.

A Sugás 24H Endurance védnöke Lucian Mîndruță médiaszemélyiség, aki maga is szenvedélyes kerékpáros. A sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón felidézte, hogy már több alkalommal szervezett kerékpáros túrát Háromszéken. A „Stare de bine” nevű eseményeihez az ország minden részéből csatlakoznak biciklisek. Lucian Mîndruță kifejtette: mindig jó szívvel jön Háromszékre, mert itt anélkül pedálozhat, hogy sajnálná a bolygót.

„Sokat biciklizek Romániában és rengeteg szemetet látok az út szélén. Kovászna megyében viszont a szemét nem a táj része”, mondta Mîndruță, akit a Háromszéken tapasztalható tisztaság arra késztet, hogy visszatéren a térségbe. „A 24 órás biciklizés egy merész kihívás. Remélem néhány év múlva film is készül az eseményről, akárcsak a Le Mans-i 24 órás autóversenyről” - mondta Lucian Mîndruță.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?