Bemutatta legújabb szupersztárját a Manchester City

A Manchester Cityhez hétfőn hivatalosan is bemutatta Erling Haalandot, a norvég szupersztár 2027 nyaráig kötelezte el magát új klubja mellett.

Erling Haaland júniusban a Nemzetek Ligájában szerepelt Norvégiával, amelyet öt góljával és egy gólpasszával három győzelemhez és egy döntetlenhez segített. Összesen 21 mérkőzésen szerepelt hazája válogatottjában, ezeken 20-szor talált be.

Haaland 22 év elteltével szinte ugyanazon a napon írt alá új csapatához, mint édesapja, Alf-Inge Haaland, aki 2000. június 12-én szerződött a Manchester Cityhez.

A 21 éves támadó július 1-jén csatlakozik a Cityhez, amely már korábban is bejelentette az érkezését, de most a játékossal is mindenben megegyezett, és hivatalosan is bemutatta.

„A Manchester City nagyszerű lépés számomra. Büszke vagyok rá. Nagyon sok világklasszis játékos van ebben a csapatban, és Guardiola minden idők egyik legnagyobb menedzsere. Úgy gondolom, ez a legmegfelelőbb hely a céljaim eléréséhez – idézte a klub hivatalos oldala a szupersztárt. – Angliában születtem, így egész életemben a Man. City szurkolója voltam, sokat tudok a klubról. Kicsit otthon érzem magam itt. Rengeteg City-meccsen voltam.”

A manchesteri klub nem tudatta az ügylet anyagi részleteit, de Fabrizio Romano transzferszakértő olasz újságíró korábban úgy értesült, hogy a kivásárlási záradék összege valahol 60 és 80 millió között van – szerinte közelebb a 60 millió euróhoz. Ennek némileg ellentmond a Sky Sports, amely 63 millió fontos – 73.5 millió euró – összegről írt.

A Bryne FK-ban nevelkedő, korábban a Moldéban is szereplő norvég játékos 2020 januárjában szerződött Salzburgból a Dortmundhoz, amelynek színeiben 89 tétmeccsen 86-szor volt eredményes. A 150 millió euróra taksált Haaland állítólag heti 500 ezer fontot keres majd a Manchester City játékosaként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?