Premier League: elképesztő izgalmak közepette lett bajnok a Manchester City

A Manchester City öt perc alatt lőtt három gólt, 0-2-ről fordította meg a sorsdöntő találkozót.

A Manchester City óriási csatában, fantasztikus hajrával megverte odahaza az Aston Villát az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League 38., záró fordulójában, így megőrizte az előnyét az őt üldöző Liverpool előtt.Volt ok az ünneplésre Manchesterben | Fotó: Facebook/Manchester City

Az utolsó forduló előtt a tabellát két ponttal vezető manchesteriek számára nem indult jól a találkozó, a szünetben egygólos hátrányban voltak, ami a 69. percben megduplázódott. Ekkor a Liverpool 1-1-re állt hazai pályán a Wolverhampton Wanderers ellen. A vendégek Liverpoolban is előnybe kerültek, ám Sadio Mané még a szünet előtt egyenlített. Aztán beállt Mohamed Szalah, s a 84. percben lőtt gólja csapatának győzelmet, neki aranycipőt jelentett, majd a hajrában Andrew Robertson is betalált – Manchesterben meg már kettő nullára vezettek a birminghamiek, ugyanis a Liverpool egykori ásza, a brazil Philippe Coutinho szép gólt szerzett.

Mégsem ért ez aranyérmet a Poolnak, a padlót fogó Cityt ugyanis felébresztette a mélypont hidegsége: Olekszandr Zincsenko, Raheem Sterling és főleg a duplázó Iklay Gündogan is jól szállt be a mérkőzésbe, Rodri nagyon okos gólt szerzett, a végére pedig Kevin De Bruyne is megrázta magát. A 76. perctől számítva öt percen belül hármat vágott a City!

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?