Tavalyi formáját idézte a Leicester City

A Rókák az angol bajnokság 26. körének utolsó mérkőzésén megmutatták, hogy nem felejtettek el focizni. Jamie Vardy két góllal vezette győzelemre csapatát a Liverpool ellen.

Az elmúlt héten sok minden történt a Leicester City háza táján. Az 2015/16-os futballszezon meglepetéscsapata ellentétes félidők után kikapott Sevillában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első fordulójában, de a minimális különbségű vereség (2–1), illetve Vardy gólja bizakodásra adhat okot az angliai visszavágó előtt.

Csütörtökön aztán váratlan hírt közölt a Leicester City, a vezetők megváltak Claudio Ranieritől, attól az olasz edzőtől, aki tavaly sporttörténelmi, már-már csodaszámba menő sikert ért el a Premier League-ben bajnoki címig menetelő „kékekkel”.

A Leicester City az angol élvonalban eddig meg sem közelítette tavalyi szenzációs sorozatát, s bár a Liverpool is gyenge formában érkezett az összecsapásra, mégis Jürgen Klopp együttese számított a mérkőzés favoritjának. (A fogadóirodák több mint ötszörös pénzt fizettek a Leicester sikeréért, míg a Liverpool szorzója mindössze 1,6 körüli volt a meccs előtt.)

A Leicester azonban tavalyi formáját idézte a King Power Stadionban, ahol meggyőző játékkal győzte le hétfőn este a Liverpoolt. 

A gólcsendet Jamie Vardy törte meg a 28. percben, a hazaiak kilencese Marc Albrighton nagyszerű indítása után egyedül vezethette a labdát Simon Mignolet kapujára, és a csatár nem hibázta el a ziccert. Kevéssel a félidő előtt Daniel Drinkwater jól eltalált kapáslövéssel növelte az előnyt, a „gólpasszt” James Milner adta, a 61-szeres válogatott játékos nagyon rossz helyre fejelte a labdát egy felszabadításnál.

A 60. percben minden eldőlt, Fuchs beívelését Vardy fejjel a kapuba csúsztatta. Hamarosan Coutinho meglőtte a Liverpool becsületgólját, de a végeredmény 3–1 maradt.

A Leicester City a 17. helyről feljött a 15. pozícióig, miközben a Liverpool ötödik maradt a tabellán. Jürgen Klopp együttese az elmúlt öt fordulóban csak egyszer tudott nyerni a Premier League-ben, a vörösök szombat este az Arsenal ellen javíthatnak az Anfielden. A Leicester újabb hazai meccset játszik, ezúttal a Hull Cityvel.

Premier League, 26. forduló
Hétfői mérkőzés

  • Leicester City–Liverpool 3–1 (2–0)
  • gól: Vardy (28., 60.), Drinkwater (39.), ill. Coutinho
Korábbi eredmények: Tottenham–Stoke City 4–0, Watford–West Ham 1–1, Chelsea–Swansea 3–1, Crystal Palace–Middlesbrough 1–0, Everton–Sunderland 2–0, Hull City–Burnley 1–1, West Brom–Bournemoth 2–1.

A bajnokság részletes tabellája itt érhető el. 

A címlapfotó forrása: Premier League/Facebook

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?