Premier League: nagy lehetőséget szalasztott el a Chelsea

A kedd esti rangadó után is megmaradt a kétszámjegyű különbség az élen álló Chelsea és a negyedik helyezett Liverpool között az angol labdarúgó-bajnokságban. Antonio Conte csapata egy pontot szerzett az Anfielden, s bár az olasz edző látszólag elégedett volt az eredménnyel, a Kékek nagy lehetőséget szalasztottak el. 

A Premier League góllövőlistáját vezető Diego Costa eldönthette volna a meccset a 76. percben. A Brazíliában született spanyol válogatott csatár 1–1-es állásnál büntetőt harcolt ki, de a tizenegyest Simon Mignolet-nek sikerült kivédenie.

A belga kapus ezzel jóvá tette korábbi hibáját, az első félidő közepén David Luiz szemfüles szabadrúgása felkészületlenül érte a Liverpool huszonkettesét.

Jürgen Klopp együttesének az első játékrészben meggyűlt a baja a Chelsea védelmével, a pihenő után viszont egyre veszélyesebben játszottak a hazaiak, akiknek amúgy égető szükségük volt a pontokra.

Az egyenlítő gólt Georginio Wijnaldum hozta össze, a holland középpályás Milner középre fejelt labdáját váltotta gólra. A végjátékra Klopp az Afrika-kupáról visszatérő Sadio Manét is becserélte, de a Liverpool nem tudta bevinni a második gólt – Firminho hagyta ki a legnagyobb lehetőséget. 

A Chelsea előnye továbbra is tíz pont a „vörösökkel” szemben, míg a Tottenham és az Arsenal hátránya kilenc pont. Mindkét észak-londoni klub pontokat veszített kedden, az Arsenal kikapott hazai pályán a Watfordtól, miközben a Tottenham gól nélküli döntetlent játszott a Sunderland pályáján.

Premier League, 23. forduló

  • Liverpool–Chelsea 1–1 (0–1)
  • gól: Georginio Wijnaldum (57.), ill. David Luiz (24.)
     
  • Liverpool: Simon Mignolet – Nathaniel Clyne, Joel Matip, Dejan Lovren, James Milner – Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson, Emre Can – Adam Lallana (Divock Origi, 90.), Roberto Firmino, Philippe Coutinho (Sadio Mané, 75.).
     
  • Chelsea: Thibaut Courtois – César Apzilicueta, David Luiz, Gary Cahill – Marcos Alonso, Nemanja Matics, N`Golo Kante, Victor Moses – Eden Hazard (Pedro 72.), Diego Costa (Michy Batshuayi, 94.), Willian (Cesc Fabregás, 83.).

További keddi eredmények

  • Arsenal–Watford 1–2
  • Bournemouth–Crystal Palace 0–2
  • Burnley–Leicester City 1–0
  • Middlesbrough–West Bromwich Albion 1–1
  • Sunderland–Tottenham 0–0
  • Swansea City–Southampton 2–1

Szerdai program: 21.45 West Ham United–Manchester City; 22.00 Manchester United–Hull City; 22.00 Stoke City–Everton

Az élmezőnyben: 1. Chelsea 56 pont, 2. Tottenham 47 pont, 3. Arsenal 47 pont, 4. Liverpool 46 pont, 5. Manchester City 43 pont. A teljes tabella itt érhető el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?