Premier League: a Manchester City megverte az Arsenalt az újrainduláskor

Hosszú idő után ismét folytatódtak a küzdelmek a Premier League-ben: kiderült, hogy az Arsenal balszerencséje a régi, a londoniak 3–0-ra kikaptak a Manchester City otthonában.

Arra készült a PL újraindulásának napján a Manchester City, hogy sorozatban hetedszer is megverje az Arsenalt, amelynek menedzsere, Mikel Arteta jó barátja és mestere, Pep Guardiola ellen erősen tartalékos kezdőt küldött a pályára – amelyben bő húsz perc alatt előbb Granit Xhaka, majd a volt citys José Marí sérült le.

Nem hat tehát az Arsenal balszerencséjére a koronavírus, Dani Ceballos és David Luiz futott gyorsan és bemelegítés nélkül a gyepre, amelyet szép lassan kezdett messziről zöldellő láppá alakítani a roppant sűrű eső. Jól tartotta magát a londoni csapat, a Bukayo Saka, Eddie Nketiah, Pierre-Emerick Aubameyang támadósor pár 16-os előtti lövéssel vétette észre magát, de a félidő hajrájára belehúzott a City: Bernd Lenónak Raheem Sterling, David Silva és Rijad Mahrez közeli lövésénél is bravúrt kellett bemutatnia.

A szünet előtt nem sokkal megtört a jég, David Luiz hibája után Raheem Sterling a bal sarok elől a kapuba bombázott.

 

A fordulás után nem sokkal a brazil védő összehozott egy büntetőt, amiért piros lapot kapott – Kevin De Bruyne lába nem remegett meg, ezzel gyakorlatilag az 52. percre eldőlt a mérkőzés sorsa.

 

Arteta hármat cserélt nagy bátran a 67. percben, beállt Alexandre Lacazette is, de ő sem tudott semmit sem tenni az ellen, hogy az Arsenal elveszítse idei veretlenségét. A hajrában az egyetlen izgalmas jelenetet Ederson okozta, aki ütközött saját védőjével, Eric Garcíával, és le kellett cserélni a manchesteri játékost, hosszas ápolás után, a ráadásban aztán a csereként beállt Sergio Agüero, Phil Foden kettős hozott össze újabb találatot.

 

Angol Premier League: Manchester City–Arsenal 3–0 (Sterling 45+2., De Bruyne 51. – 11-esből, Foden 91.); Aston Villa–Sheffield United 0–0. Az élen: 1. Liverpool 82 pont, 2. Manchester City 60, 3. Leicester City 53, … 9. Arsenal 40.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?