Zenei szenzáció: megjelent a Rolling Stones új, saját dalokat tartalmazó lemeze

A legendás brit rockzenekar 18 év után rukkolt ki új dalokat tartalmazó albummal.  

Péntek hajnalban került ki valamennyi streamingplatformra a Rolling Stones Hackney Diamonds című új lemeze. Új dalokat tartalmazó nagylemezt legutóbb 18 éve adott ki a legendás banda, az A Bigger Bang 2005-ben jelent meg. Jaggerék legutóbbi lemeze, a bluesfeldolgozásokat tartalmazó Blue & Lonesome megjelenése óta is jó sok idő, hét év telt el.

A mostani lemez már csak azért is szenzációszámba megy, mivel a zenekar két frontembere, Mick Jagger és Keith Richrads 80, illetve 79 éves, de Ronnie Wood is a 77-ik évét tapossa.

A mostani albumot hallgatva senki sem mondaná meg, hogy olyan zenészek alkotása, akik a karrierjüket a 60-as években kezdték. Az anyag, bár hű a Rolling Stones-hangzás legjobb hagyományaihoz, határozottan modern, energiával teli, izgalmas. Állítólag ebben nagy szerepe volt Andrew Watt menedzsernek, akivel első alkalommal dolgozott együtt a Stones.

A lemezen virtuálisan zenél a 2021-ben elhunyt Charlie Watts is, felhasználtak ugyanis egy 2019-es hangfelvételt. Bár ennek jóbbára csak marketingértéke van, az albumon olyan meghívott sztárok szerepelnek, mint Paul McCartney, Elton John, Stewie Wonder és Lady Gaga.

A Hackney Diamonds 11 saját szerzeményt tartalmaz, köztük pár slágergyanúsat, és egy feldolgozást, Muddy Waters Rollong Stone Blues című klasszikusát.

Kapcsolódók

Kimaradt?