Legenda távozott: elhunyt Charlie Watts, a Rolling Stones dobosa

Nyolcvanéves korában kedden meghalt Charlie Watts, a Rolling Stones dobosa – írja a Telex.hu a BBC nyomán.

„Mérhetetlen szomorúsággal jelentjük be Charlie Watts halálát. A mai nap folyamán (kedden – szerk. megj.) békésen, családja körében hunyt el egy londoni kórházban. Nagyra becsült férj, apa és nagyapa volt, és generációjának egyik legnagyobb dobosa” – áll az ügynöke, Bernard Doherty által közzétett közleményben.

A Rolling Stones néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy egészségi problémák Charlie Watts miatt nem tud részt venni az együttes szeptemberben kezdődő amerikai turnéján. Azt nem közölték, hogy Wattsot milyen betegséggel kezelték. Az viszont köztudott volt, hogy 2004-ben torokrákot diagnosztizáltak nála, amelyből később teljesen felépült.Fotók: The Rolling Stones/Facebook

Charlie Watts 1941. június 2-án született Londonban. Zenei pályafutása klasszikus alapokról indult, swinget és dzsesszt is dobolt londoni klubokban. Az egyik ilyen helyen, az Ealing Jazz Clubban 1962 tavaszán találkozott Mick Jaggerrel, Brian Jonesszal és Keith Richardsszal, a Rolling Stones alapítóival. Watts csak hónappal később, 1963 januárjában csatlakozott az alakulóban lévő együtteshez.

Watts nemcsak a doboláshoz értett, végzett grafikus is volt, és ő készítette néhány korai lemezük, például a Between the Buttons lemezborítóját is. Wattsot gyakran Keith Moon (The Who) és Ginger Baker (Cream) mellett a rockzene első számú dobosaként tartották számon.

Watts szerint kezdetben a Rolling Stones „fekete amerikai zenét” játszott, de aztán hamar kialakult a saját, jellegzetes hangzásuk, ami minden idők egyik legsikeresebb brit rockzenekarává tette őket. Több mint 60 évig maradt az együttesben, Jagger és Richards mellett sokan őt tartották a zenekar legmeghatározóbb tagjának.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?