Tompa Gábor Hamlet-rendezése nyitja a budapesti Nemzeti Színház nemzetközi fesztiválját

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Hamlet-előadásával kezdődik április 20-án a 8. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM). A budapesti Nemzeti Színházban megszervezett fesztiválon 16 produkciót, a magyar mellett francia, olasz, görög, orosz, ukrán, lengyel, cseh, lett, litván, bosnyák és vietnámi előadást láthat a közönség, írta az MTI.

A MITEM-et a színházi olimpia részeként rendezik meg, jelentette be hétfőn Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a MITEM idei programjáról elmondta: régi barátok, nagymesterek, köztük Valere Novarina, Teodórosz Terzopulosz, Rimas Tuminas, Alvis Hermanis és új alkotók is megjelennek az idei programban, amelyben az idén először vietnámi és bosnyák előadás is szerepel. Kiemelte, hogy az újító kísérletező színházi nyelvet képviselő Alessandro Serra olasz rendező is részt vesz a fesztiválon Macbettu című előadásával.

Hozzátette: a színházi olimpia megrendezésének lehetősége jutalom az elmúlt évtized munkájáért. Az idei MITEM a színházi olimpia főpróbájának tekinthető, így arra készülve további nyitást, műfaji bővítést terveznek, a cirkuszművészet mellett ezúttal a bábművészet és a táncművészet is kiemelt helyet kapott a programban.Vecsei H. Miklós a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadásának címszerepében | fotó: Szentes Zágon

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Tompa Gábor rendezte Hamlet-előadása április 20-án, este hét órakor lesz látható Budapesten. Az előadásban, amelynek dramaturgja Visky András, Vecsei H. Miklós alakítja a címszerepet, további szerepekben Szűcs Ervin, Kézdi Imola, Bodolai Balázs, Gedő Zsolt, Buzási András, Sinkó Ferenc, Tőtszegi Zsuzsa, Bíró József, Kiss Tamás, Imre Éva, Pethő Anikó, Balla Szabolcs, Lucian Chirilă, Kicsid Gizella, Lőrincz-Szabó Venczel és Viola Sára látható. Az előadást Kolozsváron február folyamán is többször játsszák, ám nemrég bejelentették, hogy a feburár 9-re tervezett alkalom betegség miatt elmarad.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?