Újra műsoron Kolozsváron a Suttogások és sikolyok és a Hedda Gabler

Februártól újra műsoron szerepel a Kolozsvári Állami Magyar Színházban Andrei Șerban két rendezése, a Suttogások és sikolyok és a Hedda Gabler. A Suttogások és sikolyok előadásnak még a 2009/2010-es évadban, a Hedda Gablernek pedig a 2011/2012-es évadban volt a bemutatója.

A Suttogások és sikolyok idén először szombaton, február 5-én este 8 órától, míg a Hedda Gabler kedden, február 8-án este 7 órától lesz látható a színház stúdiótermében.

A Suttogások és sikolyok Andrei Şerban és Daniela Dima színpadi adaptációja alapján készült. „Bergman a forgatások előtt próbált a színésznőivel. Megpróbáljuk feltárni, hogyan kezdődött ez a projekt. Megpróbáljuk elképzelni, hogy hogyan válik a színpadi fikció valósággá, megfejteni az egyik legnagyobb rendező és négy kiváló színésznő alkotásának titkát. A történet magvát négy nő alkotja: Agnes, a haldokló, nővérei, Karin és Maria, akik eljöttek, hogy mellette legyenek, és Anna, a szolgáló. A címben szereplő suttogások és sikolyok a négy nő suttogásai és sikolyai” – mondja Andrei Șerban, rendező az előadás kapcsán, aki jelenleg Robert Icke Oidipusz drámájának színpadra állításán dolgozik a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatával.Suttogások és sikolyok | fotó: Biró István

Az előadást 2010-ben a legjobb előadásnak, a legjobb rendezésnek (Andrei Şerban), a legjobb férfi színésznek (Bogdán Zsolt) járó UNITER-díjjal jutalmazták.

A neves filmrendezőt, Ingmar Bergmant Bogdán Zsolt alakítja, további szerepekben Pethő Anikó, Kató Emőke, Kézdi Imola, Varga Csilla és Albert Csilla látható.

Az északi ridegséget Andrei Şerban az ötvenes évekbeli amerikai polgári családokról szóló filmek és reklámok stílusában amerikanizálja. De az orosz világ, valamiképpen Csehov világának bélyege is rajta van az előadáson, ami a mélabú és a tragikus groteszk győzelmévé teszi Andrei Şerban rendezését” – írja az előadásról Ruxandra Cesereanu.Hedda Gabler | fotó: Biró István

A Hedda Gabler előadást 2012-ben szintén három UNITER-díjjal tüntették ki: Kézdi Imola a legjobb női főszereplő, Györgyjakab Enikő a legjobb női mellékszereplő, míg Hatházi András a legjobb férfi mellékszereplő díját nyerte el.

Az előadás címszerepét, Hedda Gablert Kézdi Imola alakítja, további szerepekben Bogdán Zsolt, Györgyjakab Enikő / Pethő Anikó, Szűcs Ervin, Varga Csilla és Csutak Réka látható. A 2019/2020-as évadtól Brack bíró szerepében Viola Gábor látható.

A Suttogások és sikolyok február 6-án és 19-én is műsoron lesz, a Hedda Gabler pedig február 10-én és 20-án is látható.

Az előadásokra jegyek vásárolhatók hétköznap 10-14 óra között a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?